MASKINER & UTSTYR

Nye tilskudd til Dynapacs utvalg av små asfaltvalser

Den nye generasjonen småvalser har en unik formgivning med tverrmonterte motorer i kombinasjon med god sikt og  støpte gafler.

CC1400 VI_ISO Left Side View
CC1400 VI_ISO Left Side View HERW-Haakan Erwing
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
26. nov. 2020 - 12:32

Med modellene CC1300VI/CC1400VI er den nye 6.generasjonen småvalser fra Dynapac nå ytterligere utvidet, kan i tillegg til en rekke tekniske forbedringer leveres med blant annet valgfrie doble amplituder og doble kantpressere.

Bedre sikt for føreren

Maskinene har fått bedre utsikt fra førerplassen ved å flytte vanntanken til den bakre delen av maskinen. Det har vært mulig å få til ved å tverrstille motoren, der motorhetten er designet for best mulig sikt over den fremre trommelen. Det valgfrie skyvesetet i kombinasjon med motorpanserdesignet gir føreren gode sleidemuligheter og sikt. 

En mekanisk justerbar offset-funksjon er standard på generasjon VI-maskinene. Ved å justere den bakre rammen til venstre, blir den fremre trommelen forskjøvet opptil 50 mm. Dette gjør det enklere å komprimere nær vegger og fortauskanter uten å skade maskinen, veggene eller kantsteinene. Tromlene har koniske trommelkanter som gir komprimeringsresultatet en glatt overflate uten merker. Den økte trommeldiameteren sørger for at asfalten ikke skyves foran trommelen og skaper tverrgående sprekker.

 Høyfrekvent komprimering

Alle valser inkluderer eksentere som gir kraftig ytelse i vibrasjonsstartprosessen. Maskinen har høyfrekvent komprimering med muligheten til å velge mellom doble frekvenser avhengig av forskjellige forhold og applikasjoner. Dobbel amplitude-funksjon er tilgjengelig som et alternativ for enda mer fleksibilitet til å komprimere forskjellige lagtykkelser.

Asfalttemperaturmåler er tilgjengelig for å sikre at komprimeringen skjer med riktig temperaturintervall.

En valgfri frontmontert kantpresser/kantkutter eller dobbel front høyre og venstre er tilgjengelig, samt en valgfri bakmontert Chipspreder. Kantkuttere og Chipreder manøvreres med knapper i kjørespaken.

Modellene er også tilgjengelig i en kombiversjon med fire statiske gummihjul bak.

Pålitelig vannsystem

Dynapac forteller at sprinklersystemet under trykk muliggjør en jevn og pålitelig komprimering. Tromlene er utstyrt med et sprinklersystem med en lett tilgjengelig sprinklerpumpe og filter (over den bakre trommelen) og sprinklerrør inkludert fire sprinklerdyser på hver trommel for CC1300 VI - CC1400 VI.

Maskinene er utstyrt med automatisk vannkontroll (AWC) som standard. Vanningstimeren justerer sprinklerinterintervallene og hjelper operatøren med å spare vann, noe som betyr sjeldnere vannpåfylling. Vanntankens volum er på 298 liter. 

 Modellene CC1300VI/CC1400VI har en total maskinlengde inkludert ROPS er 2850 mm. De er utstyrt med motorer fra Kubota som yter 37 kW / 50 hk Stage V 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.