NYHETER

Nye tider for busspassasjerer i Tromsø

De som reiser fra Tromsø med buss har kummerlige kår. Etter at terminalbygget på kaia ble revet for tre år siden, har passasjerene ventet utendørs. Nå blir det bedre. En ny og større terminal er sendt ut på anbud med frist 26. september.

Tegningene viser bakkeplan i den nye terminalen. De røde bussene er rutebusser, de blå er turbusser for hurtigrutepassasjerer, og det gule arealet er perronger og fortau. (Ill.: Tromsø Havn KF)
Tegningene viser bakkeplan i den nye terminalen. De røde bussene er rutebusser, de blå er turbusser for hurtigrutepassasjerer, og det gule arealet er perronger og fortau. (Ill.: Tromsø Havn KF)
27. aug. 2014 - 14:23

I den nye terminalen blir det plass til alle. Det blir en felles avgangs- og ankomsthall for alle som reiser med buss, hurtigbåt og hurtigrute. Her blir det blant annet billettsalg, spisesteder, turistkontor og bilutleie.

Terminalen skal ligge på Prostneset hvor det har vært en omfattende kaiutbygging de siste årene. Nå er kaiene fullført, det som gjenstår er bygningene. I tillegg til havneterminalen skal det oppføres et bygg med kontorer for Tromsø Havn KF og et forretningsbygg med kontorer og forretningslokaler for utleie. Havneterminalen blir den klart største av de tre bygningene med en samlet gulvflate på mer enn 10 000 kvm.

Den store hallen skal ligge i andre etasje i terminalbygget. På bakkeplan blir det oppstillingsplasser for bussene. Det blir plasser både for rutebusser og for turbusser for hurtigrutepassasjerer.

Tromsø Havn KF er byggherre. Hver enkelt bruker skal dekke sine kostnader ved utbyggingen.

Å kunne dele bekvemmeligheter med andre kollektivtrafikanter er ingen selvfølge for dem som reiser med hurtigruta. Mange steder ligger hurtigrutekaia i god avstand fra sentrum og fra andre kollektivterminaler. Tromsø er et unntak, her har hurtigrutekaia alltid ligget i sentrum. Derfor har det vært naturlig å tenke seg en fellesterminal. I alt for mange år har det blitt med tanken.

Planleggingen av fellesterminalen begynte for 24 år siden. Nå er byggingen endelig utlyst. Målet er at terminalen skal stå ferdig innen utgangen av 2016.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.