KRAFT

Nye terawattimer i Nordsjøen

NY GIGANTPARK: Dette er verdens største havvindpark, britiske Thanet på 300 MW. Nå bygger Vattenfall en ny vindpark på 288 MW i Tyskland.
NY GIGANTPARK: Dette er verdens største havvindpark, britiske Thanet på 300 MW. Nå bygger Vattenfall en ny vindpark på 288 MW i Tyskland. Bilde: Vattenfall
Kjetil Malkenes Hovland
22. okt. 2010 - 14:28

Vattenfall fortsetter med gigantinvesteringene på vindkraft i Nordsjøen.

Nå bygger de den tyske vindparken DanTysk, som vil levere opptil 1,32 terawattimer (TWh) strøm årlig.

Parken er på 288 megawatt (MW), og ligger 70 km vest for øya Sylt.

Har verdensrekorden

DanTysk blir en av verdens største havvindparker. Den største er Thanet, som Vattenfall nylig åpnet: Les saken her

Totalt skal Vattenfall og medinvestor Stadtwerke München (SWM) investere mer enn en milliard euro, dvs. over åtte milliarder kroner, i prosjektet.

Byggingen av parken på 80 turbiner begynner i 2012, og parken dekker 70 kvadratkilometer i et område med dybder på opptil 30 meter.

Kontrakter er skrevet

Parken står ferdig i årskifttet 2013/2014, og Siemens leverer turbinene.

– Vattenfall fortsetter å investere i fornybar energi, sier Vattenfall-direktør Øystein Løseth i en pressemelding. – Det er mindre enn en måned siden vi åpnet Thanet, verdens største havvindpark, utenfor kysten av England. Med DanTysk fortsetter vi vårt arbeid i Tyskland som begynte med våre partnere i Tysklands første havvindpark Alpha Ventus.

– Sammen med tidligere planlagte og gjennomførte prosjekter vil DanTysk gjøre oss i stand til å levere fornybar energi til rundt 800.000 husstander og i tillegg dekke elforbruket til undergrunns- og trikkesystemet i München, sier dr. Kurt Mühlhäuser, styreleder i SWM.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.