Nye skyvehus gir økt sikkerhet

InTrac 781/784-serien av skyvehus for sensorer er utformet for å tåle ekstreme prosessforhold.

Mettler Toledo InTrac 781/784 skyvehus for sensorer
Mettler Toledo InTrac 781/784 skyvehus for sensorer

I tøffe industrielle prosesser kan innføringspunkter for produksjonslinjesensorer representere et svakt punkt der lekkasje av prosessmedier er en mulig risiko. Mettler Toledo har utviklet InTrac 781/784-serien av skyvehus for sensorer, som er utformet for å tåle ekstreme prosessforhold. De kombinerer robust design med fleksibel montering og brukervennlighet for å oppfylle behovene i bruksformål innen kjemi, petrokjemi, papir og treforedling eller kraftverk, skriver selskapet i en pressemelding.

Låssystem

Et intelligent låssystem sikrer trygg bruk til enhver tid. Uten at det finnes en sensor, kan ikke husets innføringsstang utplasseres i prosessen. Med låssystemet er det bare mulig å fjerne sonden når innføringsstangen er trukket helt tilbake. Da unngår man utilsiktet fjerning av sensoren når den er i målingsposisjon.

På InTrac781- og 784-husene kan det utføres sensorvedlikehold og utskifting uten å avbryte prosessen. InTrac husene i rustfritt stål muliggjør sensorutplassering eller tilbaketrekking med opptil 16 bar uten at det går på bekostning av brukerens sikkerhet.

Se også: Sensoren som lærer selv

Effektiv rengjøring

Ny design av det integrerte rensekammeret gjør sensorrengjøringen mer effektiv. Fire spraydyser sikrer grundig rengjøring av sensorspissen, og det store kammerløpet betyr at all skitt og partikler blir skylt helt ut. Bruk med Mettler Toledos EasyClean-systemer er mulig for helautomatisk sensorrengjøring, skylling og kalibrering (for pH-sensorer).

Fuktede deler er tilgjengelig i ulike materialer (rustfritt stål 1.4404, legering C-22, polymer PP, PEEK eller PVDF) og gjør dem egnet for en rekke bruksområder. Forskjellige nedsenkningslengder og prosesskoblingstyper er også tilgjengelig, og gir glimrende fleksibilitet ved målingspunktet samt minimerer behovet for omstrukturering.

De nye husene oppfyller de viktigste internasjonale standardene, inkludert kravene i direktivet om installering i ex-klassifisert område og trykk satt utstyr (PED 97/23/EC).

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.