SAMFERDSEL

Nye skip fra Ulstein

10. jan. 2001 - 14:00

Det dreier seg om skipene K/S Explorer I og II, som skal bli egne egne selskaper der blant andre UIstein Mekaniske Verksted Hoding ASA og Ulsmo AS er aksjonærer. Skipene skal leveres henholdsvis i april og september 2002. Dette gir full sysselsetting ved Ulstein Verft til midten av år 2002.

Det ene fartøyet bygger på Ulsteins design P101 og blir i utgangspunktet et forsyningsskip på 90 X 20.5 meter for plattformene i Nordsjøen. Det skal i tillegg være en fleksibel plattform for andre operasjoner, som for eksempel undervannsoperasjoner og legging og vedlikehold av fiberoptisk kabel.

Det andre bygger på Ulsteins design P101 og skal bli et ankerhåndteringsfartøy som kan brukes til en rekke offshore-operasjoner. Slepekraften anslås til om lag 270 tonn. Det skal kunne utføre alle typer operasjoner innen ankerhåndtering spesielt på store havdyp, samt sleping, installasjonsarbeid og forsyningstjenester innen offshoreindustrien.

Sammen med tidligere inngåtte kontrakter med Solstad Rederi og Olympic Shipping har ordremengden for Ulstein Verft nå en samlet verdi på ca. 2 milliarder norske kroner.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.