Nye Samsung Galaxy kan få neste generasjons trådløse lader

Rykteflom om flaggskipet.

Forrige gang: Forrige generasjons Galaxy fikk varme anbefalinger av Teknisk Ukeblads anmelder.
Forrige gang: Forrige generasjons Galaxy fikk varme anbefalinger av Teknisk Ukeblads anmelder. Bilde: Marius Valle
18. feb. 2015 - 13:44

Tirsdag publiserte ingeniør Seho Park i Samsung en bloggpost der han diskuterer fremtiden for trådløs lading. Park avslutter posten med å si at brukerne kommer til å gå inn i en ny trådløs verden med de nye Galaxy-telefonene.

Det har fått ryktene til å svirre hos teknologinettstedene. Det er nemlig ventet at Samsung lanserer Galaxy S6 innen to uker.

Deksel eller integrert

Nettstedet The Verge skriver at det vil være en enorm overraskelse hvis det ikke blir mulig å lade den ventede modellen trådløst. Da Teknisk Ukeblad testet forrige generasjons Galaxy, savnet vi muligheten for trådløs lading integrert i telefonen slik Nokia har på flere av sine modeller.

The Verge skriver at det er lite sannsynlig også denne gangen at nye Galaxy vil få teknologien integrert. I stedet spekulerer de i om trådløs lading blir tilgjengelig gjennom et eksternt deksel, slik tilfellet har vært med flere av deres foregående modeller.

Park skriver i sin bloggpost at Samsung satte ned en egen gruppe for å jobbe med trådløs lading allerede i 2000. En av hovedutfordringene for koreanerne, og alle andre som vil jobbe frem løsninger for trådløs lading, er størrelsen og prisen på komponentene.

For å løse dette har Samsung og andre slått seg sammen med både råvare- og komponentprodusenter.

Les også: Slik er den røffe utgaven av Galaxy S5

Ulike standarder

Et annet element har vært å få antallet komponenter ned. Som eksempel viser Park til at ladepaden til Galaxy S4 hadde 80 komponenter, mens dette tallet var redusert til 50 på oppfølgeren S5.

Som Teknisk Ukeblad tidligere har skrevet, så er Asus, HTC, Huawei, LG, Motorola, Nokia, Samsung og Sony medlemmer av Wireless Power Consortium. De står bak den såkalte Qi-standarden. Samsung er imidlertid også medlem av Power Matters Alliance (PMA) og Alliance for Wireless Power (AWP).

Her foregår det selvfølgelig en intens kamp om å lage standardene som vil bli rådende innenfor en teknologi som allerede er i ferd med å bygges ut. Park viser til at både McDonalds og Starbucks tilbyr stasjoner for trådløs lading med henholdsvis Qi-standard og standarden fra PMA. Qi og PMA er ikke kompatible.

I sitt blogginnlegg skriver Park at det i fjor ble lansert komponenter som støtter flere av de ulike standardene, og at det er ventet at disse chipene vil komme i flere produkter i år. Det kan gi bud om at nye Samsung Galaxy vil inneholde teknologi for en ny generasjon trådløs lading.

Les også: Alt du trenger å vite om trådløs lading

Flere rykter

Det har også kommet flere andre rykter rundt det nye flaggskipet fra Samsung. Produsenten selv er ikke snauere enn at de lover å levere fremtidens kamera i den nye telefonen.

Digi.no har tidligere omtalt at selskapet skal ta skikkelige grep når det kommer til programvaren. TouchWiz-grensesnittet skal visstnok få et løft. Det vil blant annet føre til at mange av Samsungs egne applikasjoner fjernes fra operativsystemet, og heller blir nedlastbare slik at hver enkelt bruker står friere til å bestemme.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.