MOTOR

Nye problemer for SAS-fly

Et Dash 8-fly fra SAS måtte nødlande i Danmark etter feil med landingshjulene søndag. Mandag måtte to andre fly av samme type stoppes på grunn av tekniske problemer.
Et Dash 8-fly fra SAS måtte nødlande i Danmark etter feil med landingshjulene søndag. Mandag måtte to andre fly av samme type stoppes på grunn av tekniske problemer.
11. sep. 2007 - 08:15

Søndag krasjlandet et fly av samme type i Aalborg i Danmark, og også tidligere er det meldt om flere problemer og nestenulykker med Dash 8-Q-400.

Tekniske problemer

Mandagens problemer oppsto 20 minutter etter avgang fra København, og fikk flyet til å gjøre vendereis. Passasjerene ble deretter sendt av gårde med et annet SAS-fly av samme type, men også dette måtte gjøre vendereis på grunn av tekniske problemer.

Da SAS tilbød et tredje fly, valgte flere av passasjerene å takke nei, melder DR Nyheder.

Kommunikasjonskonsulent Mikkel Løndahl i SAS opplyser at mandagens tekniske problemer var av en helt annen karakter enn problemene som forårsaket ulykken i Ålborg søndag.

Sjekker alle Dash-fly

SAS Danmark har likevel besluttet å gjennomføre en ekstraordinær kontroll på alle fly av typen Dash 8-Q-400.

– Vi gjør det av egen fri vilje fordi vi setter sikkerheten høyest. Vi mener fortsatt at det er snakk om en isolert hendelse, men sjekker nå alle disse flyene, sier visekonsernsjef John Dueholm med henvisning til søndagens ulykke.

Den svenske havarikommisjonen har tidligere konkludert med at Dash 8-Q-400 har «lav teknisk regularitet».

SAS Danmark har til sammen 33 fly av typen Q400 og benytter blant annet flytypen på ruten mellom Stavanger og København. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.