PRODUKTNYHETER

Nye mykstartere

19. apr. 2001 - 17:15

Men det er allikevel nyttig å ha kontroll på motoren og lasten til enhver tid. Derfor er Emotrons nye MSF mykstarter bygget for kontinuerlig kontroll med og overvåking av driften snarere enn bare å kontroll av start og stopp.

Emotron har også utviklet en ny startmetode basert på dreiemomentkontroll snarere enn spennings- og strømkontroll. Fordelen er ytterligere redusert startstrøm og mer nøyaktig kontroll. På pumper og vifter blir mekaniske og elektriske krefter blir redusert med den nye metoden.

MSF mykstartere er også godt egnet til lavhastighets “jogging”, spesielt nyttig i system der motoren må gå på lav hastighet før start og stopp. Et eksempel er sentrifuger, der åpningen må være i en spesiell posisjon.

Basert på erfaringer gjort med EL-FI-vakt har Emotron bygget inn en funksjon som overvåker og beskytter motoren og utstyret den driver. Mykstarteren måler kontinuerlig lasten på motoren og kan gi en alarm eller stopp så snart den uakseptable lasten er detektert. Funksjonen kan bli beskrevet som en “elektronisk endebryter”.

Representant for Emotron i Norge er Ingeniør Ivar Pettersen AS i Drammen.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.