PRODUKSJON

Nye muligheter

Karmøy: - Vi blir en del av et større internasjonalt miljø, understreker forskningsdirektør Helge Grini Johansen i Hydro Karmøy. - Vi ser i hovedsak på material- og prosessteknologi tilknyttet ekstrudert aluminium og aluminiumsammenføyning. Dette er områder som VAW ikke har aktivitet på i Europa.

Gjennom VAW får Hydro Aluminium større tyngde innen valsede og støpte produkter. - I tillegg arbeider vi en del innen presisjonsrør rettet mot bilindustrien, understreker Grini Johansen.

Hydro bygger opp et forskningssenter som er rettet mot den nordamerikanske markedet. Selskapet satser gjennom selskapet Shecco Technology på å utvikle varmvekslere og systemer som kan erstatte dagens klimanlegg i biler. Selve varmeveksleren og rørteknologien tilknyttet denne, utvikles blant annet på Karmøy. Her videreutvikles også sammenføyningsteknologier som friksjonsveising, som gir meget sterke sveiser uten bruk av tilsatsmaterialer, og liming.

Mye av arbeidet er konsentrert om såkalt high speed alloys. Mye av arbeidet er matematisk modellering og simulering ved såkalt strømningsanalyser. Men også styrkeberegninger og annet for større aluminiumskonstruksjoner utføres ved forskningssenteret.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.