IKT

Nye mobiltjenester

Tjenesten heter Enhanced Messaging Service (EMS) og er utviklet av det norske selskapet Carrot Communications. Den vil bli tilgjengelig først på Ericssons nye mobiler med navnene T20 og T29, som ble lansert forrige uke.

EMS er videreutvikling av ordinære tekstmeldinger (SMS), og hittil har Ericsson, Siemens, Motorola og Alcatel sluttet seg til standarden.

Direktør Arne Hæhre i Carrot Communications uttaler i en pressemelding at de venter at EMS-markedet vil bli minst like stort som SMS.

– Svært få forutså den enorme responsen tekstmeldinger, ringetoner og logoer skulle få. Med den erfaringen vi har fått fra dette markedet er vi sikre på at EMS vil slå an i Norge og internasjonalt, tror Hæhre.

Værmeldinger med kart og symboler og tekstmeldinger kombinert med symboler er først på markedet. Nye tjenester vil bli lansert suksessivt i de kommende måneder etterhvert som Nokias konkurrenter kommer med nye håndsett som støtter standarden. EMS skal i første rekke være med på å verdiøke mobilkommunikasjonen.

Les mer om: