NYHETER_BYGG

Nye krav til energibruk

BIs nye storstue i Oslo er bygget etter moderne energiøkonomiske prinsipper. Nye krav i lovverket skal sikre at også alle andre nye bygninger i Norge skal følge visse energiøkonomiske krav.
BIs nye storstue i Oslo er bygget etter moderne energiøkonomiske prinsipper. Nye krav i lovverket skal sikre at også alle andre nye bygninger i Norge skal følge visse energiøkonomiske krav. Bilde: VESLEMØY NESTVOLD
Atle Abelsen
15. juni 2006 - 11:48

Nye energikrav til bygninger er underveis, og det blir viktigere en noensinne å tenke energiriktige løsninger og lavenergihus.

Rockwool har opprettet en e-posttjeneste der interesserte kan få tilsendt informasjon om de nye endringene etter hvert som de blir etablert.

– Forslaget til de nye energikravene er omfattende, og vi håper at vår e-post tjeneste kan bidra til økt kunnskap og informasjon, og være med på å øke forståelsen av endringene for alle involverte parter, uttaler produktsjef Torkel J. Wæringsaasen hos Rockwool i en pressemleding.

Minstekrav til isolasjon

Forslaget til det nye direktivet gjelder for alle nybygg, også fritidsboliger over 80 m 2 BRA. Det foreslåes innføring av minstekrav til isolasjon, og at isolasjonsnivået skal være likt over hele landet.

Betydningen av kuldebroer, ventilasjonssystemer og energikilde vil få økt fokus. Forslaget innebærer ca 30 % skjerping i forhold til dagens energibruk nivå og vil i realiteten gi en lavenergistandard på ny bygningsmasse.

I forhold til dagens byggeskikk vil dette medføre at behovet for romoppvarming kan bli redusert med ca 70 %.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.