NETTARKIV

Nye flomsonekart

29. jan. 2004 - 16:48

På bakgrunn av erfaringene fra storflommen på Østlandet i 1995, ble flomsonekart sett på som det viktigste tiltaket for å redusere flomskader i framtiden. Målet er å kartlegge de elvestrekningene i Norge som er mest utsatt for flomskade.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har nå laget flomsonekart til Bærum kommune for Sandvika og Vøyenenga. I alt er ca. 11 km elvestrekning kartlagt. Ved Sandvika er oversvømte områder hovedsakelig knyttet til høye sjøvannstander. På Vøyenenga er industriområder samt deler av E16 flomutsatt. En rekke bruer er flomutsatt innenfor analyseområdet.

Oversvømt areal er blitt beregnet ved å kombinere resultatet av en vannlinjeberegning med en detaljert terrengmodell (GIS) over det aktuelle området. Flomsonekartene gir kommunen verdifull informasjon i arealplanlegging, byggesaksbehandling og lokal flomberedskap. Målet er å styre arealbruken bedre og blant annet hindre at det bygges på områder som er utsatt for skadeflom. Kartene er produsert på digital form slik at kommunen og andre brukere kan benytte resultatene i egne verktøy og sammen med andre kartdata.

Les mer om dette på http://www.nve.no/flomsonekart.

(kas)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.