MOTOR

Nye Berlingo på vei

COMFY: Citroëns nye vare/personbil Berlingo II er komfortabel som en franskmann men jobber som en tysker.
COMFY: Citroëns nye vare/personbil Berlingo II er komfortabel som en franskmann men jobber som en tysker. Bilde: CITROEN
Stein Bekkevold
7. jan. 2008 - 07:03

Berlingos karakter falt i smak hos privatpersoner så vel som fagfolk, og er blitt en stor salgssuksess.

Blant de positive trekkene som vektølegges, er: Praktisk innredtet, akkurat stor nok, behagelig å kjøre, kan innredes som kombibil, alt i alt en smart transportløsning.

Det beste far flere

Det er sagt om bilen at den er komfortabel som en franskmann mens den jobber som en tysker.

Berlingo har vært salgsleder i sin klasse i Europa (17 land) siden 2003, og mer enn 1 760 000 biler (privat- og varebiler) er solgt i verden siden lanseringen i 1996.Kommer til våren

Den nye kommer på markedet i andre kvartal i 2008. Den vil bli markedsført parallelt med den nåværende Citroën Berlingo, som i visse land fortsatt skal tilbys under navnet Berlingo First.

Det gjør de sikkert helt til verktøy og haller er helt nedbetalt og vel så det. Klok økonomisk politikk, så lenge bilen selger.

Synlig Citroen

Berlingo II beholder det familievennlige og funksjonelle preget. I tillegg får den ifølge fabrikken et dynamisk og attraktivt design; du vil umiddelbart se at det er en Citroën.

Komforten, spesielt med tanke på akustikken, er som i en personbil.

I tillegg benyttes løsninger fra MPV-segmentet (bakluke med rute som kan åpnes, tre individuelle og avtagbare seter på andre seterad, Modutop® med ny design og innvendige hyller i taket), og bilen sies å ha svært kjøreegenskaper, med forlenget akselavstand, og for- og bakstilling fra C4 Picasso.Standard motor er HDi-dieselen på 110 hk/300 Nm, med partikkelfilter (FAP).Tar to E-paller

Varebil: Viktige elementer i en arbeidssituasjon er disponibelt volum og tillatt nyttelast. Stor fleksibilitet var viktig da ingeniørene utviklet varebilversjonen. Stort varerom på 3,3 m 3, opptil 850 kg nyttelast og med 1,8 m lastelengde, tar det to europaller i dybden. Varebilen kan også leveres med modulførerhuset Extenso® som gir plass til tre personer i forsetene.I Norge blir Berlingo II varebil levert i to lengder. Den korteste utgaven måler 4,38 meter og har et lastevolum på 3,3 m 3, den lange versjonen er 4,63 meter lang og har kapasitet på 3,7 m 3.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.