NETTARKIV

Nye batterier gir nytt håp

Sveitsiske Kamkorp Microelectronics Inc har lenge forhandlet med Ford Motor Company om en overtagelse av elbilprodusenten Think Nordic AS. 31. januar ble forhandlingene avsluttet med vellykket resultat og arbeidsplassene på Aurskog og den norske elbilen er reddet.

- Selvfølgelig er jeg svært glad for at bedriften er reddet. Alle her har en sterk tro på teknologien vår som vi mener at vi er et verdifullt bidrag til et bedre miljø, sier adm. direktør Ingemar Bjørholt i Think Nordic.

Bjõrholt peker på at den nye batteriteknologien som skal benyttes i den nye Think-modellen, viser at batteribiler har en spennende fremtid. De nye batteriene vil forlenge den effektive kjørelengden fra dagens 80 kilometer til over 125 kilometer, og til enda mer i fremtiden.

Arbeidet med den nye modellen og de nye batteriene er blitt forsinket etter at Ford i august bestemte seg for å satse på brenselceller i stedet for batterier og den usikkerheten det medførte. Bjørholt vil ikke si noe mer om når den nye modellen kommer i produksjon enn at "det vil skje så fort som mulig". Kamkorp Microelectronics har selv utviklet et avansert drivsystem for batteribiler og det må tas en beslutning på om dette systemet skal bygges inn i den nye bilen.

Det er ikke kjent hva Kamkorp måtte betale for det norske selskapet. Ford selv har måttet avskrive svært mye av de rundt 600 millionene konsernet har brukt på THINK i de tre årene siden de eide bedriften.

Selv om Ford trakk seg ut igjen understreker Bjørholt at han og de ansatte er svært takknemlige for hva bilgiganten har tilført. Ford lot Think-navnet bli med på kjøpet, noe som reduserer markedsføringskostnadene. Fabrikken er rustet opp og den nye modellen er nesten klar for markedet godt hjulpet av Fords ekspertise innen elektroteknikk og bilproduksjon.

- Med dette grunnlaget og Kamkorp Microelectronics som ny eier tror vi på en spennende fremtid for norsk elbilproduksjon, sier Bjõrholt. Den nye eieren er mye mer opptatt av elbiler enn Ford var og kanskje vi ser et helt modellutvalg om noen år.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.