BYGG

Nye arbeidsplasser til studentene

PLASS: Nybygget 6B på Dragvoll ligger til høyre på bildet. Her er det også fortsatt plass til flere byggetrinn.ILL: NTNU
PLASS: Nybygget 6B på Dragvoll ligger til høyre på bildet. Her er det også fortsatt plass til flere byggetrinn.ILL: NTNUBilde: NTNU

Bygg 6B

  • Totalareal: 4500 m 2
  • Bibliotekareal: 1000 m 2
  • Auditorier: 6 med 280 plasser
  • Studentarbeidsplasser: 724 plasser
  • Pris: Ca. 70 mill. kr

- Bygget har hele 724 studentarbeidsplasser, men fortsatt har vi manko, sier Reidar Eriksen. Han har vært prosjektleder for nybygget som nylig ble overtatt av NTNU. Derfor kan det bli snakk om flere byggetrinn.

- Vi har planene klare, legger han til.

Grei byggesak

Byggingen startet i fjor sommer, men både tele- og strømkabler i grunnen førte til at byggearbeidet ikke kom skikkelig i gang før på høsten.

- Bortsett fra kabelproblemet i starten har byggingen gått uten noen store problemer. Det som er dukket opp, har vi løst underveis, sier Eriksen.

- En god jobb

Bygget koster knapt 16.000 kroner pr . kvadratmeter. Total byggesum er ca 70. millioner kroner.

- Det er ifølge budsjett, og da sier sjefene mine at jeg har gjort en god jobb, sier prosjektlederen lurt.

Bygget er oppført av Totalbygg som har hatt en totalentreprise. De har så igjen engasjert en rekke underentreprenører.

Tunge bøker

Det eneste spesielle med bygget er at dekkene til etasjen med biblioteket måtte dimensjoneres ut fra vekten av alle bøkene. I alt har biblioteket ca. 1700 hyllemeter til bøker og tidsskrifter. I tillegg kommer rundt 120 hyllemeter til oppslagsverk, hovedoppgaver og lignende.

Dessuten er det ca 60 arbeidsplasser med PC og rundt 170 arbeidsplasser uten. Plassene uten PC har også strømuttak, og det er trådløst nettverk i hele biblioteket.

Etter overtakelsen av bygget, begynte biblioteket å flytte inn.

- Offisielt skal ikke studentene innta arbeidsplassene før i neste semester, men det er ikke lett å stoppe studenter som ser at det står ledige arbeidsplasser, sier Reidar Eriksen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.