IT

Nye Altinn i drift

Espen Zachariassen
10. des. 2008 - 13:36

Den nye driftsplattformen for skjemaportalen Altinn ble satt i drift sist uke. Så langt rapporterer delprosjektleder Roy Horn om at overflyttingen har skjedd uten store problemer.

Beredskap

– Vi var i gang på ettermiddagen 1. desember og har hatt en ekstra beredskap frem til nå i tilfelle noe ikke skulle fungere, sier Horn.

700 millioner

Det er selskapet Basefarm som drifter den nye plattformen, som en del av kontrakten om nye Altinn II med en ramme på 700 millioner kroner. Driftsplattformen er plassert på to ulike steder i Oslo.

Hovedentreprenør er Accenture, som skal utvikle løsninger for en lang rekke nye tjenester i den elektroniske offentlige forvaltningen.

Store mengder data ble flyttet over på den nye plattformen uten at det er rapportert om problemer for brukerne.

Les også: Derfor tryner offentlige IT-prosjekter

Lenkestopp

– Samme kveld som vi flyttet over, oppdaget vi at lenketjenesten ikke fungerte, sier Roy Horn.

Her er det snakk om tjenesteeiere som allerede har egenutviklede elektroniske tjenester ved å benytte Altinns innloggingsløsning. På denne måten kan brukerne få tilgang til flest mulig elektroniske tjenester fra det offentlige gjennom en felles innloggingsløsning.

Med lenketjenesten sender Altinn brukerne videre til etatens eget system, ferdig innlogget med korrekte rettigheter. Det finnes et mindre antall slike tjenester i Altinn i dag. Og disse fungerte ikke etter flytteprosessen.

– Feilen var rettet opp etter noen timer, og vi har ikke fått tilbakemeldinger på at dette skapte problemer for brukerne, sier Horn.

Kan rygge

Altinn har klausul på å flytte driften tilbake på den gamle plattformen til Accenture hvis noe skjærer seg.

Så langt er det ikke noe som tyder på at dette vil skje.

Les også: Bygger eNorge på tre kontinenter

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.