MASKINER & UTSTYR

Nye 7-serien hjullastere fra Hitachi: Nytt design og enda bedre førerkomfort

Den største merkbare endringen på de nye serie 7 hjullasterne finner man i førerhuset. Forbedret allroundsikt og intelligente systemer gjør den nye ZW220-7 til den sikreste maskinen på markedet, skriver Nasta i sin presentasjon av den nye maskinen.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
10. mars 2021 - 10:59

Blant annet gir Aerial Angle kamera-systemet førerne et unikt 270 graders fugleperspektiv over arbeidsområdet, mens det bakre hindringsdeteksjons- og varslingssystemet umiddelbart varsler om noe skulle nærme seg bak maskinen. En rekke andre sikkerhetstiltak er dessuten integrert for å gjøre arbeidsplassen tryggest mulig.

Den redesignede førerhytta skal gi førerne en arbeidsplass som gjør dem mindre slitne og mer fornøyd etter et skift, blant annet ved at setet og spaker har fullfjæring. ZW220-7 har et spesielt lavt lydnivå og takket være elektriske spaker, ny skjermkontroller og praktisk sidebryterpanel er maskinen enkel å betjene. En 8-tommers monitor styres via et styrehjul, og et nytt sidepanel gjør lasteren enkel å operere.

Teknisk sjef hos Nasta, Espen Olsen, er også imponert over de nye hjullasterne: 

Vis mer

– Det er mange nye og spennende funksjoner. Dersom man for eksempel har mange maskinførere på en laster har det nye systemet også tatt hensyn til dette. Det er mange innstillinger på en ny hjullaster, men på den nye serie 7 kan man lagre preferansene på inntil 10 maskinførere. Når man starter maskinen og velger sjåfør –  vil maskinen automatisk tilpasses deres egne forhåndsinnstilte preferanser. Dessuten er det gjort ergonomiske forbedringer på blant annet bremsepedalene, sier han.

Laster mer nøyaktig

Raskere og mer effektive lastingsoperasjoner muliggjøres med en automatisk hastighetsreguleringsfunksjon. Maskinen reduserer automatisk hastighet når den nærmer seg kjøretøyet. Det nye lastindikatorsystemet gjør at ZW-7-modellen laster mer nøyaktig, med besparelse av tid og penger som resultat. Føreren kan overvåke drivstofforbruket via ECO-måleren, og ytelsen kan økes med flere justerbare funksjoner.

Radiatoren er nå mer grovmasket og det gjør at maskinen har mindre sjanse for å gå varm. Endringer i konstruksjonen gjør dessuten lasterne nå enda mer servicevennlige.

Flere maskinovervåkingssystemer

Gjennom hele livssyklusen til de nye ZW-7 hjullastere, tilbyr Nasta og Hitachi et bredt spekter av tilgang til viktige data og verktøy slik at eier og operatør kan administrere maskin og maskinpark effektivt. Disse inkluderer allerede eksisterende maskinovervåkingssystemer som ConSite (en del av Global e-Service), og ConSite Pocket-appen, som hjelper til med å overvåke ytelse, spore plassering og planlegge vedlikehold.

– Mange års omfattende forskning har bidratt til utviklingen av ZW-7-serien for å sikre at den oppfyller de spesifikke kravene til europeiske kunder, fra småbedriftseiere til store flåtentreprenører, sier Bill Drougkas, produktsjef for hjullastere i Hitachi Construction. Machinery (Europe) NV.

Nasta forventer de første lasterne til Norge i begynnelsen av april.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.