OLJE OG GASS

Nye 50 millioner i Demo-midler utlyst

MER PENGER: En ekstrabevilgning på 50 millioner kroenr sørger for at Morten Wiencke og Svein Bredahls kan få etablert flere pilotistallasjoner for norske leverandører.
MER PENGER: En ekstrabevilgning på 50 millioner kroenr sørger for at Morten Wiencke og Svein Bredahls kan få etablert flere pilotistallasjoner for norske leverandører. Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
31. mai 2010 - 12:35

Programmet Demo2000 er viktig for å gi norsk industri et fortsatt teknologisk forsprang, og forventes å bidra til flere arbeidsplasser i både leverandør- og verftsindustrien. Programmet bidrar til å øke utvinningen fra eksisterende felt, føre til raskere utvikling av mindre funn og en mer miljøvennlig produksjon.

Sikre nye markeder

Dette vil åpne for både nasjonale og internasjonale markeder for verftsindustrien. Programmet vil også bidra umiddelbart til flere prosjekter i industrien gjennom utvikling og demonstrasjon av nye teknologier og løsninger.

Flere områder

Det kan søkes om prosjektmidler innen flere områder, både i undergrunn, bedre brønnteknologi, flytere og undervannsteknologi. Det er også åpnet for å se på muligheter for å utnytte noen av våre store gassressurser innenlands.

Må installeres på et levende anlegg

For at en søknad skal bli godkjent er det viktig at det blir en pilotinstallasjon enten på land eller en plattform. Opplegget med Demol2000 er en firedeling av prosjektets kostnader, hvor Olje- og energidepartementet bidrar med en firedel, leverandørene med en firedel og oljeselskaper med de resterende 50 prosent av kostnadene. Det er leverandøren som må stå for selve søknaden.

Prosjektene må være ferdigstilt innen utgangen av 2013.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.