Nycomed solgt for 70 milliarder

Nycomed solgt for 70 milliarder
Bilde: mona sprenger

Om Nycomed

Nycomed er et privateid, globalt, mellomstort farmasøytisk selskap. Selskapet har hovedkontor i Zürich, virksomhet i mer enn 70 markeder, leveranser til mer enn 100 markeder og ca. 12.500 ansatte.

Japanske Takeda Pharmaceutical Company Limited har kjøpt det norske legemiddelkonsernet Nycomed A/S. Takeda har kommet til enighet med eierne av Nycomed om å overta selskapet for 9,6 milliarder euro eller omkring 70 milliarder kroner. Kjøpet må godkjennes av konkurransemyndighetene, og man regner med at handelen blir fullført i løpet av 90—120 dager. Nycomed blir etter det et heleid datterselskap i Takeda-konsernet.

Nycomed ble etablert i Oslo i 1874 av farmasøyten Morten Nyegaard. Virksomheten i Norge har cirka 500 medarbeidere, og driftsinntektene utgjorde i 2010 cirka 1,7 milliarder kroner. Over 70 prosent av omsetningen kommer fra eksport til Nycomeds egne selskaper og til samarbeidspartnere. Det største eksport­produktet er kalsium tyggetabletter, og fabrikken i Asker produserte 2,1 milliarder tabletter i 2010. Tablettene selges på over 50 markeder og er markedsleder i de fleste land i Europa.Les mer om: