Boligpriser 2018

Nyboligsalget har økt med 10 prosent siden september 2017

Men det er for tidlig å friskmelde boligmarkedet, sier Per Jæger i Boligprodusentene.

Mange av bankenes rentehevinger i det siste har ikke stanset prisstigningen for boliger.
Mange av bankenes rentehevinger i det siste har ikke stanset prisstigningen for boliger. (Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix)

Men det er for tidlig å friskmelde boligmarkedet, sier Per Jæger i Boligprodusentene.

 

I september økte nyboligsalget i Norge med 10 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, viser ferske tall fra Boligprodusentene.

Det samlede nyboligsalget i tredje kvartal økte med 3 prosent målt mot samme kvartal i fjor, men hittil i år ligger salget 6 prosent under fjoråret.

Les også

– Vi har en bra måned i september. Det er for tidlig å friskmelde, men vi skal være glad for en trend som viser en bedre utvikling i markedet, sa direktør Per Jæger i Boligprodusentene da han la fram de nye tallene i Oslo tirsdag.

Mindre igangsetting

Men så langt i år ligger både salg og igangsetting under nivået i fjor.

– De siste tolv månedene er det solgt 26.569 boliger. Dette er 13 prosent under nivået for et år siden. De siste 12 månedene er det igangsatt 28.280 boliger, 12 prosent under nivået for et år siden, sier Jæger.

Les også

Igangsettingen av nye boliger i tredje kvartal var 7 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor. Igangsettingen fordelt på boligtype hittil i år viser en nedgang på 15 prosent for eneboliger, 25 prosent for småhus og 4 prosent for leiligheter.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå