MOBIL

Ny Windows Phone 7 skal brukes av Nokia

Microsofts nye oppdatering til Windows Phone 7 skal brukes i Nokias nye smarttelefoner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
25. mai 2011 - 12:17

I går lanserte Microsoft nyeste versjon av Windows Phone 7, med kodenavn Mango. Denne utgaven har fått over 500 nyheter og forbedringer.

Noen av nyhetene var på forhånd kjent, blant annet navnet og noen av de nye funksjonene. Men hvilken rolle Nokia skulle ha oppi det hele var ikke klart.

Nå er imidlertid katten ute av sekken, og Windows-brukere får en haug med nye funksjoner.

Sosialt nytt

Blant nyhetene finner vi ny organisering av meldinger og samtaler. Uansett om du har snakket med en kontakt via SMS, MSN eller Facebook vil alt samles i samme tråd og vises i kronologisk rekkefølge.

Du vil også kunne følge grupper av mennesker i startskjerm-"fliser". Her kan du samle for eksempel familie eller venner i en gruppe og kun få oppdateringer fra disse.

Apps og multitasking

En velkommen nyhet i Mango er at du får varsler fra apps, som nå kan kjøre i bakgrunnen, på startskjermen. Dette kan for eksempel bety at et navigasjonsprogram kan fortsette å vise deg veien fra startskjermen.

At appene kan kjøre i bakgrunnen betyr at du kan veksle mellom programmer uten å avslutte dem.

Windows Phone 7.5 Mango skal gjøres tilgjengelig for sluttbrukere til høsten, uten at noen mer spesifikk dato er gitt. Det blir en gratis oppdatering for de som allerede har Windows Phone 7-telefoner.

Det er en rekke andre nyheter i oppdateringen. Sjekk videoen i toppen av artikkelen for en presentasjon, eller les mer i denne artikkelen hos WPcentral.com.

Nokia skal bruke Windows Phone Mango

Nokia har allerede gjort det klart at deres nye telefoner vil kjøre Windows Phone 7 Mango. I en presentasjon under Microsofts Mango-lansering fortalte de at de allerede har laget Nokia-telefoner som kjører Windows Phone 7 Mango, skriver Engadget.com.

Det skal komme flere Windows-telefoner fra Nokia, og de kommer ikke til å se ut som konseptmodellen vi tidligere har sett. Dette forteller Nokias Jo Harlow til Forbes.

Tvert i mot lover Harlow at de første telefonene skal komme med en rekke nyvinnger i maskinvaredesignen.

Harlow kunne ikke love at de første Windows-telefonene skulle lanseres i 2011 slik Nokia har gitt uttrykk for til nå. Til Forbes sier hun at målet fortsatt er å lansere i år, og at det ser bra ut med tanke på dette.

Dette kan vanskelig tolkes som annet enn et hint om at Nokia ser for seg å lansere før utgangen av 2011.

Kilder: Pressemelding, Engadget.com, Forbes.com

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.