KRAFT

Ny vurdering av gasskraft på Skogn

PRØVER IGJEN: Industrikraft Midt-Norge skal igjen vurdere om det kan bygges gasskraftverk på Skogn.
PRØVER IGJEN: Industrikraft Midt-Norge skal igjen vurdere om det kan bygges gasskraftverk på Skogn. Bilde: Scanpix/Kallestad, Gorm
Øyvind LieØyvind Lie
26. jan. 2011 - 11:08

– Vi har startet med prosessen med veien videre. Vi jobber fram en foreløpig status for prosjektet og dets rammebetingelser slik de ser ut i øyeblikket, og vi skal ta en vurdering av hva som er mulig å oppnå på styremøtet i midten av februar, sier Olav Norberg til Montel.

Norberg var tidligere administrerende direktør for både Industrikraft Midt-Norge og sjef for Norske Skog Skogn, men for tiden jobber han 100 prosent med gasskraftprosjektet.

Les også: Norske Skog og Statkraft inngår avtale

Utsettelse

Arbeidet med gasskraftverket på 800 MW er nå satt i gang igjen fordi Olje- og energidepartementet i desember i fjor ga Industrikraft Midt-Norge en fire års utsettelse på idriftsettelse av det planlagte gasskraftverket.

Dessuten fikk Norske Skog Skogn like før jul en ny langsiktig kraftavtale med Statkraft som sikrer videre drift. Varmen fra kraftverket skal brukes i papirproduksjonen.

Les også: Forlenger konsesjonen for gasskraft

Viktig gasskontrakt

Investeringsbeslutningen kan ifølge Norberg tidligst komme i 2012.

Gasskraftverket vil gi 6,2 TWh kraft og om lag 1 TWh varme. En god gasskontrakt er avgjørende for at prosjektet skal virkeliggjøres, understreker Norberg overfor Montel.

Les også: Flytter ikke månelandingen

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.