ARBEIDSLIV

Ny verftssjef i Finland

Eloranta har ifølge en pressemelding fra Kværner lang erfaring fra ledende stillinger i finske selskaper. Han har vært konsernsjef i teknologivirksomheten Patria fra januar 1997. Selskapet driver innen luftfart, romfart, forsvar og kommunikasjon. Eloranta begynner i Kvaerner Masa-Yards i februar neste år.

Konsernsjef Kjell E. Almskog i Kværner har tro på at Eloranta vil vinne de ansatte og kundenes tillit, slik Saarikangas har hatt i en årrekke. Martin Saarikangas - som har gitt navn til den finske skipsbyggerkjempen (MArtin SAarikangas) - har varslet at han trekker seg fra jobben i januar. Men han vil fortsette i styret.

- Masa-Yards er en av verdens aller beste skipsverft og har levert noe av det ypperste av dagens cruiseflåte, men lønnsomheten har i den siste tiden ikke vært tilfredsstillende. Elorantas første utfordring blir derfor å fortsette og videreutvikle det forbedringsprogrammet vi har satt i gang for verftet for å sikre gode resultater basert på den betydelige ordrereserven verftet har, sier Almskog ifølge pressemeldingen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.