ARBEIDSLIV

Ny veiviser til karriere

27. okt. 2000 - 03:26

Er du på jakt etter nye utfordringer eller ønsker å holde deg orientert om karrieremuligheter? Da kan adressen www.tekjobb.no være stedet for deg. Den nye nettbaserte karriererådgiveren er skreddersydd for teknologer og lanseres av Teknisk Ukeblad og Jobbguiden AS.

Jobbtjenesten skal gjøre det lettere for teknologer å finne frem på arbeidsmarkedet. tekjobb.no samler ledige teknologstillinger, teknisk cv-bank, rekrutteringstjeneste, nyheter på jobbfronten og nyttige karrieretips på ett nettsted. Nysatsingen innebærer samtidig navneskifte for de gule sidene i papirutgaven av Teknisk Ukeblad.

– Vi ønsker å gjøre det lettere for både arbeidssøkere og arbeidsgivere ved å samle alle jobbtjenestene for teknologer under samme navn. Samtidig vil vi tydeliggjøre sammenhengen mellom Teknisk Ukeblads gule sider og våre karrieretjenester på Internett, sier Kjetil Angell Kjerstad, prosjektleder for tekjobb.no.

Fra tre til én

Inntil nå har ledige teknologstillinger fra TUs gule sider vært å finne blant øvrige jobbannonser på nettsiden Jobbguiden.no. Rekrutteringstjenesten for teknologer har ligget under Teknisk cv-bank, mens tekblad.no – Teknisk Ukeblad på Internett – har nyhetene. Heretter slipper du å gå til tre forskjellige nettsteder for å finne informasjon om jobbfronten – www.tekblad.no er nok.

– Vi har altså skilt ut, samlet og forbedret eksisterende tjenester innenfor stillingsmarkedet for teknologer og gitt dem ny innpakning. Samtidig utvider vi tilbudet med bedriftspresentasjoner samt tips og karriereråd for både arbeidssøker og arbeidsgiver, forteller Angell Kjerstad.

Jobbguiden.no vil fortsatt eksistere med stillingsannonser fra ti fagblader, men nå i ny design.

Åpen for alle

tekjobb.no er åpent tilgjengelig for alle. Teknisk cv-bank forblir forbeholdt medlemmer av Norske Sivilingeniørers Forening (NIF), Norges ingeniørorganisasjon (NITO) og Polyteknisk Forening (PF). Pr. i dag har 6600 teknologer lagt inn cv'en sin i Teknisk cv-bank.

– Teknisk cv-bank er den desidert største cv-basen for teknologer. Vi tror fremtiden ligger i slike nisjetjenester med forankring både på papir og Internett, sier Tore Stensvold, nettredaktør og daglig leder i Jobbguiden AS – som er et datterselskap av Ingeniørforlaget AS, utgiver av Teknisk Ukeblad.

Håndplukker

Hver uke går 35.000 stillingsannonser ut til teknologer i cv-basen som abonnerer på stillinger som passer for dem. På oppdrag fra bedrifter og rekrutteringsbyrå, håndplukkes kandidater fra cv-basen ut fra gitte kriterier.

– Også her skiller vi oss fra de mer generelle cv-basene som hovedsakelig benytter automatisk generering av cv'er i sitt formidlingsarbeid, fastslår Stensvold, som peker på enda et fortrinn:

– På tekjobb.no drukner ikke teknologer blant økonomer, vaktmestere og sosionomer. Både arbeidssøkende og arbeidsgivere kan være trygge på å nå sine målgrupper, sier han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.