IT

Ny vår for hjemmebrenning

CD- og DVD-plater er fortsatt vårt mest brukte backup-medium.
CD- og DVD-plater er fortsatt vårt mest brukte backup-medium. Bilde: colourbox.com
Finn Halvorsen
18. mars 2008 - 07:01
Vis mer

Da snakker vi selvsagt ikke om hjemmebrenning med ingredienser som sukker og gjær, men brenning av CD-er og DVD-er.

- Lagring av private data er en raskt voksende produktkategori og er blitt viktig i porteføljen hos mange globale leverandører av datalagringsutstyr, sier Wolfgang Schlichting, forskningsdirektør for Removable Storage hos IDC.

Stadig mer data

Bruken av PC-er har endret seg og forbrukerne lagrer mer data enn noen gang. Alt må beskyttes enten det er musikk, hjemmevideoer, bilder, filmer eller viktige personlige dokumenter.

Små bedrifter er i risikosonen hvis de ikke beskytter dataene sine. Enten det er regnskapsfiler, kundeinformasjon, e-post eller arbeidsfiler, er dette viktige data som ingen bedrift har råd til å miste.

Brenneren går varm

I følge IDC-undersøkelsen, er det altså fortsatt CD- eller DVD-brenneren som brukes oftest, nesten 31 prosent av alle bedriftsbrukere og over 45 prosent av private brukere nevner dette som sitt førstevalg. Den nest mest brukte metoden er USB-minne med 17,3 prosent, og deretter følger ekstern harddisk med 15,6. Nettverkslagring, disketter, bånd og sekundære interne harddisker fikk alle under 10 prosent.

Store forskjeller

Mønsteret for sikkerhetskopiering er oppsiktsvekkende. Hele 73 prosent av små bedrifter som har utstyr for sikkerhetskopiering tar backup kun én gang i måneden. Kun 40 prosent kjører den daglig.

For private brukere er tallene enda lavere. Her kjører bare 50 prosent sikkerhetskopiering månedlig, og bare 18 prosent daglig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.