ARBEIDSLIV

Ny vår for fagskolene

Rektor Ivar Lien ved Gjøvik tekniske fagskole mener den nye loven vil klargjøre fagskolenes status og gi utdanningen etter videregående opplæring en struktur mer lik den vi finner i andre OECD-land.

- Det samme organ som i dag godkjenner høgskoleutdanninger, Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT), får ansvaret for å godkjenne fagskoleutdanninger og det er et kvalitetsstempel, sier Lien.

Loven vil synliggjøre korte yrkesrettede utdanninger med en varighet fra et halvt år til maksimalt to år. Mange ønsker seg kunnskaper utover den yrkesutdannelsen de har fått på videregående skole, men synes høyskoler og universiteter blir for akademiske og teoretiske.

Korte, yrkesrettede utdannelser er etterspurt av arbeidsgivere ,og dermed blir fagskolen mer i takt med det som samfunnet ønsker.

- Vår erfaring, basert på tilbakemeldinger fra arbeidsgivere, er at fagteknikere er svært god arbeidskraft for bedrifter, både innen det private og offentlige. De trenger kort intern opplæring i bedriftene etter endt utdanning, og kombinasjonen av faglig bakgrunn med påfyll av teori oppleves som svært nyttig. I tillegg er fagteknikere ofte nyetablerere, sier Lien.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.