NYHETER

Ny utlysning av tunneloppgradering

Bare ett anbud kom inn da oppgradering av Svandalsflonatunnelen ble sendt ut på anbud i fjor. Det lå langt høyere enn ventet. Nå sendes oppdraget ut på nytt i håp om bedre konkurranse. Anbudsfristen er satt til 6. mai.

Dette er vestre innslag til Svandalsflonatunnelen. Vegvesenet håper å få mer enn ett anbud innen 6. mai. (Foto: Google)
Dette er vestre innslag til Svandalsflonatunnelen. Vegvesenet håper å få mer enn ett anbud innen 6. mai. (Foto: Google)
2. apr. 2014 - 12:43

Svandalsflonatunnelen er 1 053 meter lang. Den inngår i helårsvegen over Haukelifjell som ble åpnet i 1968. For 7 år siden ble profilet utvidet slik at fri høyde kunne økes med 20 cm til 4,2 meter. Nå står en mer omfattende oppgradering for tur.

PE-skummet er gammelt og mangler sikring mot brann. Det blir nå skiftet ut og brannsikret med sprøytebetong. Til sammen 6 800 kvm PE-skum skal settes opp.

Oppdraget omfatter også rensking og bolting, etablering av nytt drensanlegg og legging av trekkerør for kabler og ledninger. Videre skal det boltes for kabelstige, det skal monteres ny kabelbru, og det skal bygges et teknisk bygg.

I forbindelse med påføring av PE-skum kan tunnelprofilet bli redusert. For å hindre det skal tunnelen strosses der det er nødvendig.

Grunnen til at den frie høyden ikke blir utvidet til 4,8 meter når man først er i gang, er at Svandalsflonatunnelen neppe kommer til å inngå i E134 i framtida. Nøyaktig trasé for framtidig E134 er ikke fastlagt, men alt tyder på at den vil bli lagt et annet sted. Det kan bli lenge til, men før det skjer, er det ikke behov for større høyde enn 4,2 meter, fordi de andre tunnelene på Haukelifjell ikke er høyere.

Mens arbeidet pågår, vil trafikken bli ledet over på en gammel veg utenom tunnelen.

- Den gamle vegen er ikke dimensjonert for vintertrafikk, men hvis værgudene er med oss skal vi klare å fullføre jobben innen 1. november, sier byggeleder Hans Myklatun i Statens vegvesen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.