NYHETER

Ny utlysning av Nesna-Levang

Vegvesenet gjør et nytt forsøk på å få et rederi til å drive fergesambandet Nesna-Levang i Nordland. De første forsøkene endte med at konkurransen ble avlyst. Ny anbudsfrist er satt til 9. mars.

Fra denne fergekaia i Nesna går det ferge til Levang i Leirfjord kommune. De som vil drive den, må gi anbud innen 9. mars. (Foto: Google)
Fra denne fergekaia i Nesna går det ferge til Levang i Leirfjord kommune. De som vil drive den, må gi anbud innen 9. mars. (Foto: Google)
20. feb. 2015 - 07:48

Sambandet inngår i fylkesveg 17. To rederier meldte sin interesse da oppdraget ble utlyst første gang i fjor. Det ene anbudet ble avvist på grunn av en formell feil, det gjenværende var så høyt at Vegvesenet valgte å avlyse konkurransen.

Neste utlysning resulterte også i to anbud. Denne gangen fant Vegvesenet formelle feil i begge to. I det ene var feilen så uvesentlig at det kunne vært akseptert, men prisen var så høy at konkurransen ble avlyst på nytt.

Boreal hadde kontrakt på drift av sambandet til utgangen av 2014. På grunn av kort tid fra siste avlysning til utløpet av kontrakten, ble det gjennomført en konkurranse som direkte anskaffelse for en kort periode. Denne konkurransen ble vunnet av Boreal.

Kontrakten som er utlyst nå, skal gjelde fra 11. mai til utgangen av året. Den inneholder en opsjon på forlengelse. Samtidig arbeider Vegvesenet med konkurransegrunnlaget for drift av sambandet Nesna-Levang fra og med neste år. Hvis opsjonen i kontrakten som gjelder fra 11. mai, ikke blir utløst, vil den neste kontrakten gjelde fra 1. januar neste år. Det blir en langvarig kontrakt. Hvor langvarig den blir, er ikke avgjort.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.