NYHETER

Ny utlysning av kryssombygging på E134

Ombyggingen av et kryss på E134 i Rogaland blir fem måneder forsinket. Årsaken er at anbudskonkurransen måtte avlyses. Nå er oppdraget utlyst på nytt. Anbudsfristen er satt til 6. august. 

De som anlegge dette krysset må gi anbud innen 6. august. Krysset er prosjektert av ConStrada i Bergen. (Ill.: Statens vegvesen)
De som anlegge dette krysset må gi anbud innen 6. august. Krysset er prosjektert av ConStrada i Bergen. (Ill.: Statens vegvesen)
23. juni 2014 - 14:56

Vegvesenet fikk inn tre anbud på oppdraget: Et på 78,1 mill., et på 86,6 mill, og et på 92 mill. De to laveste ble avvist, det ene på grunn av formelle feil, det andre på grunn av manglende dokumentasjon på kompetanse.

I denne situasjonen valgte Vegvesenet å lyse ut konkurransen på nytt. Risa som ga det høyeste anbudet, klaget på vedtaket, men klagen ble avvist.

Krysset ligger innerst i Førresfjorden i Tysvær kommune. Her møter E134 fylkesveg 771 i et trafikkfarlig T-kryss. Det skal bygges om til et planskilt kryss. I tillegg til å bedre trafikksikkerheten vil Vegvesenet også bedre forholdene for kollektivtrafikken, redusere støy, og gjøre det lettere å ta seg fram for fotgjengere og syklister.

 

Ferdig 29. april 2016

Opprinnelig var fristen for ferdigstillelse satt til 30. november 2015. Nå er den forlenget til 29. april 2016.

Krysset ligger like øst for den 300 meter lange Førrestunnelen. Ca. halvparten av tunnelen skal strosses for å gi plass til begynnelsen på en avkjøringsrampe. Østre portal skal rives og erstattes med en bredere portal. Den nye portalene blir 20 meter lang. Bredden varierer mellom 14,7 og 15 meter. All vann- og frostsikring i tunnelen skal fjernes og erstattes med ny. Det blir også ny belysning.

 

850 meter midtdeler

Samlet veglengde som berøres av oppdraget er 1 850 meter, tunnel inkludert. E134 skal få midtdeler på en 850 meter lang strekning, som må utvides til 12,5 meters bredde. For øvrig skal det etableres 400 meter ramper og 180 meter gang/sykkelveger, 600 meter lokalveger og adkomstveger skal omlegges/tilpasses, 510 meter støyskjermer og 35 meter støyvoller skal settes opp, og det skal etableres to busslommer.

Førrestunnelen blir stengt i en del av anleggsperioden. Den som får kontrakten, skal etablere omkjøringsveg for E134. En del av omkjøringsvegen går på de nye rampene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.