NYHETER

Ny utlysning av fv 33 på Toten

Oppgradering av fylkesveg 33 i Østre Toten kommune er utlyst for andre gang. Åge Haverstad fikk kontrakten etter første utlysning, men den ble senere hevet. Ny anbudsfrist er satt til 28. oktober.

Slik ser det ut på riksveg 33 etter at Åge Haverstad avsluttet arbeidet i sommer. Det tynne asfaltlaget er et strakstiltak. Det skal senere fjernes og erstattes med bærelag og slitelag. Den som vil gjøre vegen ferdig, må gi anbud innen 28. oktober. (Foto: Jarle Skoglund)
Slik ser det ut på riksveg 33 etter at Åge Haverstad avsluttet arbeidet i sommer. Det tynne asfaltlaget er et strakstiltak. Det skal senere fjernes og erstattes med bærelag og slitelag. Den som vil gjøre vegen ferdig, må gi anbud innen 28. oktober. (Foto: Jarle Skoglund) Bilde:
16. sep. 2015 - 13:40

Den første kontrakten ble underskrevet 15. oktober i fjor. Etter hvert oppsto det uenighet mellom byggherre og entreprenør, som til slutt førte til at kontrakten ble hevet 2. juli.

Nå vil Vegvesent ha pris på det gjenstående arbeidet. Strekningen som skal oppgraderes er 7,2 km lang og går mellom Langsletta og Totenvika kirke. Den har en lav standard i dag. Langs 5,5 km skal det etableres gang/sykkel/veg langs kjørebanen. På resten av strekningen er det allerede gang/sykkelveg.

Entreprenørarbeidet vil komme på mellom 100 og 150 millioner kroner, hvis Vegvesenets overslag er riktig.

I følge den opprinnelige kontrakten skulle Åge Haverstads folk sprenge 20 000 kbm. Dette ble nesten fullført.

Gravearbeidet er langt mer omfattende. I utgangspunktet skulle det tas ut 240 000 kbm. Ved andre gangs utlysning er mengden redusert til 200 000 kbm.

En annen forskjell er at lengden på det kommunale VA-anlegget er redusert fra 5,5 km til 2,8 km. Det skyldes at det haster med å få en del av anlegget ferdig. Det ble derfor lyst ut som en egen entreprise i regi av Vegvesenet.

Fristen for ferdigstillelse ble opprinnelig satt til oktober 2016. Ny frist er juni 2017, men deler av anlegget skal være ferdig i juli neste år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.