NYHETER

Ny toppsjef i Norconsult

Per Kristian Jacobsen (56) er ansatt som ny konsernsjef i Norconsult. Han overtar jobben etter å ha vært styreleder for konsernet i åtte år.

Ny konsernsejf i Norconsult, Per Kristian Jacobsen.
Ny konsernsejf i Norconsult, Per Kristian Jacobsen.
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
12. des. 2013 - 14:55

Per Kristian Jacobsen er sivilingeniør i Teknisk Kybernetikk fra NTH i 1984 og har bred erfaring fra lederstillinger i en rekke virksomheter de siste 25 år. Han har blant annet vært administrerende direktør i Solberg & Andersen AS, i IT Fornebu AS og i Heidenreich Holding AS, samt konsernsjef i Tandberg Data ASA. Videre var han Executive Vice President i Landis & Gyr AG i Sveits på 1990-tallet. Han kjenner også godt til Norconsult etter å ha vært styreleder i selskapet de siste åtte årene.

Styret i Norconsult har siden våren 2013 arbeidet systematisk og planmessig for å forberede overgangen når John Nyheim etter selskapets interne policy trer tilbake som konsernsjef ved fylte 62 år i juni neste år. Da Per Kristian Jacobsen meldte seg som kandidat til stillingen, trådte han umiddelbart ut av styret mens prosessen pågikk. Han har nå trukket seg fra styret på permanent basis.

-Vi er veldig fornøyd med at Per Kristian Jacobsen påtar seg denne oppgaven, sier styreleder Jan Oksum. -Styret er overbevist om at han har de egenskaper som trengs for å videreføre selskapets svært positive utvikling under John Nyheims ledelse de siste 13 årene-

-Jeg ser frem til å bli enda bedre kjent med Norconsults ansatte i inn- og utland i løpet av neste år, samt møte kunder og samarbeidspartnere, sier Per Kristian Jacobsen. -Det er med stor grad av ydmykhet jeg vil ta over etter John Nyheim, men jeg er trygg på at med alles bidrag vil vi sammen lykkes i å gjøre Norconsult-konsernet enda sterkere i årene som kommer, sier han.

 

Som konsernsjef skal Jacobsen lede et selskap eiet av de ansatte med ca. 2650 medarbeidere, fordelt på 1900 i Norge og 750 i utlandet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.