ARKIVNYHETER

Ny toppserie fra Samsung

INTERNETT-TVI vår nye 9-serie har vil lagt inn alt vi har av teknologi fra 3D til mediedeling og Internett, sier produktsjef i Samsung Norge Pål Jansen.
INTERNETT-TVI vår nye 9-serie har vil lagt inn alt vi har av teknologi fra 3D til mediedeling og Internett, sier produktsjef i Samsung Norge Pål Jansen. Bilde: orv
27. aug. 2010 - 14:44

Samsung har selvfølgelig skjønt at skal noe inn i stua, så er design alfa og omega. Nå påstår den koreanske kjempen at de har lært av nordisk design og nordiske verdier når de har utformet den nye TV-en.

“Less is more” har vært Samsungs ledestjerne i designprosessen.

Tynn

Den skal være flott å se på enten den er i bruk eller ikke. Tykkelsen, eller her passer vel heller ordet tynnelsen, er på mindre enn 8 mm.

Rammen i børstet stål er selvfølgelig veldig elegant, men ideen er også at den skal passe inn i alle rom uansett hvilken farge det er på vegger og gardiner.

– Det er så mye funksjonalitet i denne nye TV-en at mange nok kommer til å bli litt forvirret i starten, men slik er utviklingen. TV brukes til mye mer enn bare for noen få år siden og dette er den best utstyrte TV-en vi har. 9-serien kommer i to grunnmodeller. En for å henge på veggen og en med fot. Den siste er like pen på baksiden som på forsiden. Den skal kunne nytes fra alle kanter, sier salgssjef for TV i Samsung Norge, Paal Anders Jansen.

INTERNETT-TV Produktsjef for TV Paal Anders Jansen i Samsung Norge tror 9-serien blir en storselger.
INTERNETT-TV Produktsjef for TV Paal Anders Jansen i Samsung Norge tror 9-serien blir en storselger.

Deler innhold

De nye modellene har det Samsung kaller Allshare, som er basert på DNLA, og som kommuniserer trådløst med alle Samsung-produkter på en veldig intuitiv måte.

Det betyr at TV-en kan lese innhold fra PC-er og mobiltelefoner over WiFi og vise det på TV-en. TV-ene støtter over 50 ulike filformater og spiller det meste av lyd, bilder og video.

En annen måte å overføre innhold til TV-en er via minnebrikker eller harddisker som kan kobles til i en av de to USB-portene.

USB-minne kan også brukes til å stoppe TV-programmer og spille dem videre etter en pause. Akkurat som på en PVR. Ulempen er at det ikke fungerer med programmer fra alle kabel-TV-selskapene.

Internett-TV

Alle de store TV-produsentene jobber beinhardt for å integrere Internett i TV-en og utstyre den med apps, som det heter for tiden.

Samsung har kommet langt i denne utviklingen og den nye 9-serien er utstyrt med en rekke slike, som Facebook, Twitter og YouTube og en masse nyhetskanaler, spill og andre.

Kanskje det aller mest spennende er Skype som kan brukes med et kamera som kobles til. Samsung lover å fylle på med nye apps hele tiden.

Fjernkontroll

Det er ikke bare de nye TV-apparatene Samsung imponerer med. Fjernkontrollene er også avanserte saker.

De har en 3 tommers LCD-skjerm som skifter bilde etter behov og som gjør at alle funksjonene som ellers ville resultert i en enormt antall knapper blir lett tilgjengelige.

Begge utgavene av den nye 9-serien kommer i butikken i starten av oktober.

Veiledende pris er 44 999,- for 55-tommeren, 34 999,- for 46-tommeren og 25 999,- for 40 tommeren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.