MOBIL

Ny toppmodell i Wave-serien

Samsung lanserer en trio med telefoner i Wave-serien.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. aug. 2011 - 10:28

Det er to ting Samsung elsker: Å krangle med Apple i retten, og å lansere nye telefoner. I august har Samsung virkelig slått seg løs med i det siste.

Først viste de frem Galaxy S II i hvitt. Deretter slapp de den vanntette Galaxy Xcover. Så lanserte de Galaxy R. Men dette var ikke nok for våre koreanske venner, som viste frem Galaxy W, Galaxy M Pro, Galaxy Y og Galaxy Y Pro for en uke siden. Dette var åpenbart ikke nok, da de i går briefet med oppgradert Galaxy S II og Galaxy Tab 8.9.

Men august er ikke over, og Samsung har åpenbart mer på lager. Denne gangen er det tre nye telefoner i Wave-serien. Denne serien består av telefoner med Samsungs proprietære Bada-plattform.

De tre nye telefonene er Wave 3, Wave M og Wave Y. De kjører alle sammen siste utgave av plattformen, Bada 2.0.

Wave 3

Den mest interessante av de tre er Wave 3, som er oppfølgeren til Wave 2 og Wave. Telefonen har fått en Super-AMOLED-skjerm på fire tommer med 800 x 480 pikslers oppløsning. Dette er den største skjermen vi har sett på en Bada-telefon til nå.

De øvrige spesifikasjonene er noe mangelfulle, men i pressemeldingen lister Samsung opp disse:

  • 126 x 64 x 10 mm, 122 gram
  • 1,4 GHz prosessor
  • 3 GB minne + støtte for minnekort
  • Wi-fi 802.11a/b/g/n med Wi-fi Direct
  • Super-3G (HSPA) med 14,4 Mbps nedlasting
  • 5 MP kamera med autofokus, VGA-kamera i front
  • USB 2.0, Bluetooth 3.0
  • AGPS/Glonass

Det siste er forresten interessant. Telefonen støtter ikke bare GPS, men også det russiske navigasjonssystemet Glonass, som ble utviklet samtidig som amerikanske GPS.

En liten, men viktig detalj Samsung har glemt å opplyse om er hvor mye arbeidsminne (RAM) telefonen har. Dette syns vi er viktig fordi de forrige Bada-telefonene vi har testet har hatt til felles at de fort går tom for arbeidsminne og krever at du lukker programmer. Mer arbeidsminne betyr at telefonene kan kjøre flere apps samtidig.

Wave 3 har ellers de vanlige sensorene; bevegelsessensor, nærhetssensor, lyssensor og kompass. Batteriet har en kapasitet på 1500 mAh som skal gi deg 8,5 timer tale.

Det kanskje mest interessante er at telefonen kjører Bada 2.0, som har fått samme menysystem som Samsungs Android-telefoner; TouchWiz 4.0. Multitaskingen er forbedret, og det er nå mulig å starte opp apps i bakgrunnen, og programmer skal kunne kjøre samtidig og ikke bare ett av gangen. 

I tillegg har Bada 2.0 fått støtte for push-varsler, som vil si at for eksempel en Facebook-klient kan varsle deg om at du har fått et nytt varsel.

Wave 3 kommer i salg i over nyttår til rundt 3000 kroner.

Wave M

Wave M er en mer beskjedent spesifisert telefon. Den har 3,65 tommers skjerm med 480 x 320 pikslers oppløsning. Prosessoren tikker på 832 MHz, og telefonen har 150 MB lagringsminne. Det er støtte for Micro-SD-minnekort, og et på 2 GB følger med.

Wi-fi og Wi-fi Direct er på plass. Det samme er Bluetooth 3.0. Den har super-3G med 7,2 Mbps nedlasting. GPS er også på plass. Telefonen har et fem megapikslers kamera og et VGA-frontkamera. 

Wave M kommer ikke til Norge.

Wave Y

Ei heller Wave Y kommer til Norge. Dette er den enkleste av de tre, med en 3,2 tommers skjerm med 480 x 320 pikslers oppløsning. Den har 832 MHz prosessor og et kamera på 2 megapiksler.

Wave Y støtter Bluetopoth 3.0, Wi-fi med Wi-fi Direct, har super-3G og 150 MB minne. Denne telefonen er rettet mot ungdom som er på jakt etter sin første smarttelefon.

Både Wave Y og Wave M kjører i likhet med Wave 3 Bada 2.0.

Les mer om de nye telefonene hos Samsung.

Kilde: Pressemelding

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.