MOBIL

Ny toppmodell fra ZTE

MWC 2011: ZTE lanserer billig toppmodell. Kan de gjenta suksessen fra Blade?

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. feb. 2011 - 18:29
Vis mer

ZTE lanserte i dag den nye toppmodellen ZTE Skate, og vi var og kikket på nyheten.

ZTE er en produsent som nettopp har begynt å satse på Norge. De lanserte nylig modellen Blade, som høstet toppkarakter hos oss da vi testet den.

Den nye modellen er det kinesiske selskapets toppmodell, og ser ut til å bli nok en fornuftig priset og godt utstyrt telefon.

Skate er ifølge pressemeldingen inspirert av et skateboard, uten at vi helt ser en slående likhet. 

Gingerbread og 4,3 tommer

Skate har Android 2.3 Gingerbread og stor skjerm. Den har en 4,3 tommers skjerm med 800 x 480 pikslers oppløsning. Under panseret finner vi en 800 MHz-prosessor.

ZTE skriver i pressemeldingen at telefonen har grafikkprosessoren Adreno 200. Det betyr at telefonen kjører systembrikken Qualcomm Snapdragon QSD8250. Dette er den første varianten av plattformen, så det den har altså ikke den nyeste maskinvaren om bord.

Det er standard Android-grensesnitt på telefonen, så ZTE har ikke endret på menyene.

Litt lubben plasttelefon

Skate er en rimelig stor telefon, takket være den store skjermen. Nøyaktige mål er ikke oppgitt, men vi antar etter å ha kjent på den at den er et sted mellom 1 og 1,2 cm tykk. Den er ikke spesielt liten, men heller ikke voldsomt stor.

Den er laget i plast. Fremsiden er glossy plastikk, mens baksiden har en gummiaktig overflate. Det er tre fysiske taster under skjermen og en tast for å skru telefonen av og på og låse skjermen på siden.

Kvalitetsfølelsen er god, så det ser ut til å bli en rimelig grei telefon.

Fem megapiksler

Det sitter et fem megapikslers kamera på baksiden av telefonen. Dette har autofokus og fotolys. Det er ingen kameratast på telefonen, så du må starte kameraet og ta bilder ved å trykke på skjermen.

Ellers har telefonen GPS, super-3G og Wi-fi. 

Oppdatert: Vi har snakket med ZTE, som forteller at telefonen skal koste omtrent 1800 kroner når den kommer i salg i Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.