ENERGI

Ny tenketank om energi

NY LINJE: Dette kraftspennet går over Sunndalsfjorden til koblingsanlegget på Viklandet hvor det skal bygges en ny 420 kV linje til Istad.
NY LINJE: Dette kraftspennet går over Sunndalsfjorden til koblingsanlegget på Viklandet hvor det skal bygges en ny 420 kV linje til Istad. Bilde: KNUT STRØM
Atle Abelsen
8. mars 2006 - 12:36

Første oppgave er å arrangere konferansen «EnergiFramsyn Symposium» i Bergen i begynnelsen av april.

Med professor emeritus Einar Hope (pensjonert fra NHH og tidligere konkurransedirektør) som initiativtaker og styreformann, håper forumet å øve innflytelse på blant annet energipolitiske prosesser.

– Vi føler at det er så mye kunnskap om energispørsmål i Norge, både faglig og konstitusjonelt, som ikke alltid kommer til uttrykk i de politiske prosessene, sier Hope.

Hordaland-basert

Med seg i styret har han personer fra Norsk Hydro, Statoil, BKK, Hordaland Fylkeskommune, Bergen kommune/Bergen Næringsråd, Hordaland Olje og Gass, Naturvernforbundet Hordaland, NHH og universitetet i Bergen.

Energiforum skal være aktive nettverksbyggere, og blant annet arrangere konferanser og tverrfaglige faglige/energipolitiske møter.

– Vi anla opprinnelig et «vestlandsperspektiv» da vi etablerte forumet, men er raskt kommet over i et mer nasjonalt og internasjonalt perspektiv, sier Hope.

Øve innflytelse

Han ser for seg at forumet, som etter planen skal bli en stiftelse, også kan spille inn til for eksempel Forskningsrådet om så vel retningsvalg som konkrete prosjektområder.

Energiforum arrangerer konferansen EnergiFramsyn Symposium i Grieghallen i Bergen 3.–4. april. Programmet finner du til høyre.

Trenger vi flere "tenketanker" om energipolitikk?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.