MOTOR

Ny teknologi i Mitsubishi ASX

Truls Tunmo
9. juli 2010 - 08:05

Den nye crossoveren, som blant andre skal konkurrere med Nissan Qashqai, har fått en ny og lett 1,8 liter dieselmotor som er utviklet med Mitsubishis MIVEC variable ventiltidsystem.To- og firehjulstrekk

Teknologien er ifølge Mitsubishi aldri tidligere blitt brukt på personbiler med dieselmotorer.

Den nye dieselmotoren møter Euro 5 standard og bidrar til lavere utslipp, større pålitelighet og smidighet og høyere ytelse.

Mitsubishi ASX leveres både med to- og firehjulstrekk. Man kan velge mellom 1,6 liters bensinmotor eller en 1,8 liters dieselmotor med enten 115 hk eller 150 hk.300 Nm

Begge dieselmotorene leverer et dreiemoment på 300 Nm. På grunn av avgiftssystemet, som straffer antall hestekrefter til tross for lavt CO2-utslipp, venter den norske Mitsubishi-importøren at de fleste vil velge dieselmotoren med 115 hk.

Alle ASX-modellene har en såkalt full ClearTec pakke som inkluderer blant annet Auto Stop & Og system (AS&G), lukket dieselpartikkelfilter, regenerering av bremseenergi, dekk med lav rullemotstand og lav-viskositetsolje.Mye sikkerhet

For øvrig leveres Mitsubishi ASX med kollisjonsputer for fører og passasjerer, sidekollisjonsputer, knekollisjonspute for fører, gardintype kollisjonsputer for vinduspassasjerene foran og bak og Reinforced Impact Safety Evolution (RISE) karosseri i tillegg til en aktiv sikkerhetspakke som inkluderer:

  • 160 grader super-vidvinkel xenon lys.
  • Aktiv Stabilitetskontroll og Traction Control.
  • Bakkestartassistanse.
  • ABS bremser.
  • Elektronisk bremsekraftfordeler.
  • Nødbremseforsterker.
  • Nødstoppsystemet Emergency Stop Signal System (ESS).


Snart solgt 500

Så langt har Mitsubishi solgt nærmere 500 ASX-modeller. Alle er forhåndssolgt og de fleste er solgt usett. Prisene starter på 231 900 kroner (1,6 bensin).

Topp utstyrsversjon med dieselmotor på 115 hk vil få en pris på 337 900 kroner, mens samme utgave med 150 hk vil koste 390 900 kroner.

Co2-utslippet er imidlertid det samme både på dieselutgaven med 115 hk og 150 hk - 150 g/km.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.