BYGG

Ny styreleder i Rådgivende Ingeniørers Forening

LEDERDUOEN: Sammen med administrerende direktør Liv Kari Hansteen skal Morten Engh fra Rambøll leder RIF.
LEDERDUOEN: Sammen med administrerende direktør Liv Kari Hansteen skal Morten Engh fra Rambøll leder RIF. Bilde: RIF
Joachim Seehusen
8. apr. 2011 - 11:10

Det var på årsmøtet torsdag 7. april Engh ble valgt.

– RIFs overordnende mål er å øke rådgivernes synlighet og bedre medlemmenes rammebetingelser. Organisasjonen har en god utvikling på disse områdene, og jeg skal gjøre mitt til at den fortsetter, sier Engh.

Morten Engh er til daglig direktør for Rambøll region øst. Han er utdannet sivilingeniør, bygg fra NTNU og har en MBA fra INSEAD. Engh rykker opp fra nestledervervet i RIFs styre og tar over etter Øyvind Mork fra Asplan Viak.

Kvantesprang

– Når det gjelder synlighet har RIF gjort et kvantesprang de siste årene, ikke minst med State of the Nation rapporten 2010 og oppdateringen av tendensen 2011. Denne rapporten er et godt eksempel på hvor bra det er å dele våre medlemmers kunnskap med omverdenen i henhold til RIFs strategi. State of the Nation har blitt en sterk merkevare for RIF og et nyttig virkemiddel for synlighet og politisk påvirkning, sier Engh.

Han mener at arbeidet med State of the Nation også har dokumentert et stort udekket ingeniørbehov.

– Det er viktig at RIF synliggjør hvor attraktivt det er for unge å velge ingeniørfag, samt profilerer rådgiverbransjens spennende arbeidsplasser.

Offentlige anskaffelser

Sentrale områder for RIF innen rammepåvirkning er oppfølging av offentlige anskaffelser, standardkontrakter, lov og forskriftsarbeid, høringsuttalelser, samt oppfølging av offentlige oppdragsgivere, myndigheter, andre bransjeforeninger og BAE-næringen. To spesielt viktig saker fremover er EUs grønnbok i forhold til offentlige anskaffelser og den bebudete stortingsmelding for bygningspolitikk.

Det nye styret

Foruten Engh består det nye styret av nestleder Ola Dalen fra Multiconsult, styremedlemmer Janicke Garmann fra Norconsult, Ingjerd Aaraas fra Brekke & Strand akustikk, Kirsti Engebretsen Larssen fra COWI, Jon-Viking Thunes fra Sweco Norge, Roger Blekkan fra Asplan Viak og Ken Are Kristiansen fra Sletten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.