KRAFT

Ny styreformann i Statkraft

Tidligere DnB NOR-sjef  Svein Aaser er valgt til ny styreleder i Statkraft.
Tidligere DnB NOR-sjef Svein Aaser er valgt til ny styreleder i Statkraft. Bilde: Scanpix
Anders J. Steensen
30. juni 2010 - 14:09
Vis mer

Svein Aaser ble på generalforsamlingen i dag valgt som ny styreleder i Statkraft AS. Inge Ryan og Silvija Seres ble valgt som nye styremedlemmer.

Ferdig

Arvid Grundekjøn, Hilde M. Tonne og Bertil Tiusanen trer dermed ut av styret.

Arvid Grundekjøn gikk av etter å ha kritisert Statkratfs eier, staten, for treg saksbehandling og at de tar store deler av overskuddet slik at Statkraft ikke klarer å bygge opp tilstrekkelig egenkapital i forbindelse med en planlagt ekspansjon internasjonalt.

Ski-VM

Svein Aaser (født 1946) er partner i rådgivningsselskapet inFuture og styreleder for Ski-VM 2011 og Nasjonalmuseet.

Han har tidligere vært konsernsjef i Den norske Bank, DnB NOR, Nycomed, Storebrand skade, NORA matprodukter, samt president i NHO (1992-94). Aaser er utdannet siviløkonom (NHH) og har lederutdannelse fra Lausanne.

Fra Stortinget

Inge Ryan (født 1956) er fylkesmann i Nord-Trøndelag. Som stortingsrepresentant for SV i årene 2001-2009 var han medlem av Stortingets næringskomité i perioden 2001-2005 og parlamentarisk nestleder i perioden 2005-2009.

Ryan er utdannet innen historie fra Nordland Distriktshøgskole, har pedagogisk utdanning fra Universitetet i Trondheim, lederutdanning fra Høgskolen i Levanger samt lærerskole fra Alta og Levanger. Ryan har tidligere arbeidet som lærer og lokalpolitiker.

Microsoft

Silvija Seres (1970) er Director of Business Management i Microsoft og styremedlem i Data Respons ASA, Norsk Tipping og Aschehoug.

Hun har tidligere jobbet i Fast Search & Transfer, og har en akademisk karriere fra blant annet Oxford University og fra Kina, Saudi-Arabia og USA.

Seres har doktorgrad i matematikk, hovedfag i informatikk og MBA fra INSEAD.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.