ENERGI

Ny strømprisrekord i hele Sør-Norge i morgen

Onsdag vil snittprisen i Sørvest-Norge nå 5,5 kroner kilowattimen, melder E24.

Oversikt over morgendagens strømpriser i landet fra Nordpools nettside. Klokken 17 er maksprisen på 6127,46 nr/MWh i Kristiansand.
Oversikt over morgendagens strømpriser i landet fra Nordpools nettside. Klokken 17 er maksprisen på 6127,46 nr/MWh i Kristiansand. Skjermbilde: Nordpool/TU
23. aug. 2022 - 13:22

Onsdag vil snittprisen på strøm i Sørvest-Norge nå 5,5 kroner kilowattimen, noe som er dyrest i landet, skriver E24.

Også Østlandet og Vestlandet setter ny prisrekord for sine områder, viser foreløpige tall fra Nord Pool. Klokken 17 vil maksprisen i Kristiansand være på 6,13 kroner kilowattimen. I Trømsø er prisen på samme tid 1,5 øre kilowatttimen. 

Store forskjeller

I Sørvest-Norge vil strømprisen mellom klokken 16 og 17 ligge på 6,12 kroner per kilowattime (kWh).

I Sørøst- og Vest-Norge blir prisen 4,84 kroner per kWh på sitt høyeste, i Midt-Norge blir prisen 45 øre, og i Nord-Norge blir prisen 1,6 øre.

Energiminister Terje Aasland og statsminister Jonas Gahr Støre  meddelte i forrige uke at Ventyr vant auksjonen om å bygge ut havvindparken Sørlige Nordsjø II.
Les også

Ny analyse: Sørlige Nordsjø II vil senke strømprisen betydelig

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Snittpris: 2,92

Snittprisen i landet vil onsdag ligge på 2,92 kroner per kWh.

Det er 5,4 øre høyere enn på tirsdag og 2,16 kroner høyere enn samme dag i fjor. Den høyeste døgnprisen på strøm onsdag finner vi i Sørvest-Norge på 5,54 kroner per kWh.

Deretter kommer Sørøst- og Vest-Norge med en døgnpris på 4,41 kroner, Midt-Norge med en døgnpris på 25 øre og Nord-Norge med en døgnpris på 1,2 øre.

I tillegg til spotprisen på strøm kommer forbruksavgift (16,69 øre per kWh), avgift til Enova (1 øre per kWh) og et eventuelt påslag fra strømselskapene.

Maks- og minstepris

På toppen av det hele legges en merverdiavgift på 25 prosent, og på siden kommer nettleie. I Nordland, Troms og Finnmark er det ingen merverdiavgift på strøm, og i Finnmark og Nord-Troms slipper man også å betale forbruksavgiften.

Den laveste kWh-prisen onsdag blir mellom klokken 22 og 23 i Nord-Norge, da på 0,7 øre. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst- og Vest-Norge 4,12 kroner, Sørvest-Norge 5,062 kroner og Midt-Norge 13 øre.

Mandag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 5,73 kroner og 0,14 øre per kWh. Samme dag i fjor var den på 98 og 24 øre per kWh.

Tett trafikk på E18 gjennom Oslo ved innkjøringen til Festningstunnelen før videreføringen under Bjørvika/Operatunnelen ble åpnet.
Les også

Vegvesenet: Venter påskekø på disse stedene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.