KRAFT

Ny strømkabel til kontinentet

Nok en sjøkabel til det europeiske kontinentet er under planlegging. Nå overtar Statnett 50 prosent av NorGer-prosjektet.
Nok en sjøkabel til det europeiske kontinentet er under planlegging. Nå overtar Statnett 50 prosent av NorGer-prosjektet. Bilde: Statnett
10. okt. 2007 - 12:57

Prosjektet vil koste mellom 4,4 og 5,6 milliarder kroner, skriver avisen Agder.

Ifølge Norges vassdrags- og energidirektorat er Feda, Lista og alternativt Kristiansand-området meldt som aktuelle ilandføringspunkter.

Utjevner

NorGer mener kraftforbindelsen vil bidra til å bedre utnyttelsen av energiproduksjonen i Norge og Tyskland, samt føre til jevnere kraftpris til forbrukerne ved at tilgangen til kraft økes, og at en redusert kraftproduksjon blir mindre prisdrivende.

Samarbeid

NorGer KS er et partnerskap mellom selskapene NorGer KS (10 prosent), Agder Energi Produksjon AS, Lyse Produksjon AS, Elektrisitats-Gesellschaft Laufenberg AG og EWE Aktiengesellschaft (hver med 22,5 prosent).

Fra før er en annen likestrømsforbindelse under bygging mellom Nederland og Kvinesdal i Aust-Agder. Dette prosjektet blir fullført i løpet av november og har en prislapp på 4,6 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.