ENERGI

Ny Statoil-bensin

9. mai 2003 - 10:14

Ifølge Statoil har bensinen spesielle egenskaper for å holde bilmotoren innvendig ren for sot og avleiringer og gjør forbrenningen bedre og renere.

Ultima 95 renser motoren for belegg i forbrenningssystemet. Dette oppnås ved at bensinen er iblandet spesielle tilsetningsstoffer, såkalte additiver.

Også Statoils vanlige bensin er tilsatt slike rensende stoffer, men Ultima 95 renser og vedlikeholder motoren enda bedre enn standard bensin, hevder oljeselskapet.

Med ren motor innvendig, blir forbrenningen bedre ved at forholdet mellom bensin og luft i forbrenningskammrene blir riktig. Når forbrenningen er optimal, bruker bilen mindre bensin og utslipp av karbondioksid blir dermed redusert.

I første omgang tilbys Ultima 95 på 12 stasjoner i Oslo-området. Pumper med Ultima 95 skiller seg ut ved at de er spesielt merket med oransje farge.

Nå krysser markedsfolkene i Statoil fingre og tær og håper at de ikke "brenner seg" slik Shell gjorde den gang de introduserte en tilsvarende bensin på 80 tallet. Det viste seg at motorene ikke tålte additivene og skar seg. Shell måtte ut med store erstatningssummer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.