ARKIVNYHETER

Ny start på Sinsen-Ulven

Mindre trafikk enn dette er det sjelden gjennom Økernkrysset på dagtid. I rushtiden er køene veldig lange. Vegvesenet håper de blir kortere når Lørentunnelen blir ferdig i 2012.
Mindre trafikk enn dette er det sjelden gjennom Økernkrysset på dagtid. I rushtiden er køene veldig lange. Vegvesenet håper de blir kortere når Lørentunnelen blir ferdig i 2012. Bilde: Anders Haakonsen
1. nov. 2007 - 14:33

Prosjektet er nå delt opp i flere entrepriser enn forrige gang. Hensikten er å oppnå større konkurranse om oppdragene.

- Ved forrige utlysning lå alle anbudene på det største oppdraget over en milliard kroner. Nå tar vi sikte på at ingen kontrakt skal være større enn en halv milliard, sier prosjektleder Hanna Rachel Broch i Statens vegvesen. - Vi har også omprosjektert for å få kostnadene ned. Den viktigste forandringen er at østgående rampe fra Ring 3 til rv 163 (Østre Aker vei) skal gå i dagen. Etter de opprinnelige planene skulle den gått i tunnel.

Til sammen seks oppdrag skal lyses ut. De to første går ut i nær framtid. Det ene gjelder flytting av VA-ledninger og en mindre omlegging av Ring 3, det andre gjelder omlegging av lokalveger på Hasle, Valle og Ulven. De tre neste oppdragene lyses ut i 2008. Den siste, som gjelder ombygging av Ring 3, blir ikke utlyst før Lørentunnelen blir ferdig i 2012.

Hovedvegnettet skal være ferdig samtidig med Lørentunnelen. Året etter blir prosjektet fullført.

Entreprenører som vil ha mer informasjon om prosjektet kan møte opp på Vegvesenets rigg i Bjørvika 6. november kl. 13.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.