IKT

Ny start i Tyskland

Netaccount er den første norske ITK-bedriften som flyttet inn i det norske Start-senteret som åpnet sine dører i Dusseldorf 1. januar. Senteret har kapasitet til å ta i mot opp mot seks norske IKT-bedrifter som vil teste det tyske markedet.

I ly av Eksportrådets og teknologiattacheens lokaler kan de ri av den første stormen og få eksperthjelp på stedet, slik at de kan vurdere sjansene på markedet eller bygge seg opp uten å risikere for mye. Når de begynner å gjøre business, eller ombestemmer seg, skal de gi plass til nykommere.

Sparer hundretusener

Teknologiattacheen anslår at debutantene kan spare noen hundre tusen kroner ved å være i senteret i ett års tid. 6–8 ITK-bedrifter snuser på mulighetene til å følge etter Netaccount. Markedet er tøft, at kravet til kvalitet er strengere enn i Norge. Dette må bygges opp over år. At man er flytende i tysk er en selvfølge. Likevel er det mulig å lykkes, noe ca.120 norske bedrifter har bevist.

Initiativtager til Start-senteret er Une Amundsen i Super Office og generalsekretær Per Morten Hoff i ITK- Norge. Hoff håper at senteret kan bli en modell i andre land hvis eksperimentet i Tyskland blir vellykket. Tyskland er et vanskelig marked og mange bedrifter sliter for å komme inn der. Begynnerkostnadene er høye, forretningskulturen spesiell og byråkratiet vanskelig.

Les mer om: