T2

Ny speilrefleks fra Canon

Canon EOS 1000D.
Canon EOS 1000D.Bilde: Canon
Dag Yngve Dahle
11. juni 2008 - 10:28

Kameraet har noenlunde de samme spesifikasjonene som Canon 400 D:

  • 10,1 megapiksler-CMOS-sensor.
  • 7-punkts autofokussystem.
  • 2,5 tommers LCD-skjerm.
  • Live View-innstilling.
  • DIGIC III-bildeprosessor.
  • Serieopptak med 3 bilder/sekund.
  • Integrert rensesystem for bildebrikken.

Veier lite

Det kan leveres med Canons EF-S 18-55mm IS-objektiv, som har 4-trinns bildestabilisator. Stabilisatoren gir muligheten til å skyte skarpe bilder med ned til lukkertider på 1/15-sekund.

Optikken i dette objektivet er ikke kjent for å være veldig god, men for nybegynnere er den sikkert god nok.

Canon sier at kameraet er det letteste i EOS-serien: Kamerahuset veier kun 450 gram. Her får du altså et kamerahus med mye plast, ikke magnesium, som Canon bruker i sine proffkameraer.

– EOS 1000 D er et lite kamera med en stor oppgave: Å tilby EOS-systemets enestående anvendelighet og bildekvalitet i en tilgjengelig, rimelig pakke, sier Lene Finstad, marketingdirektør i Canon Consumer Imaging, i en pressemelding.

Prisen? Kamerahuset får en veiledende pris på 5.399 kroner. Det betyr at den reelle utsalgsprisen i norske nettbutikker raskt vil være på rundt 4.000 kroner. Veiledende pris for kamerahus og 18-55-objektivet er 6.399 kroner, noe som tilsier en reell pris på 4.500 - 5.000 kroner.

Fem trender fra forbrukerelektronikkens Mekka

Verdens kjappeste speilrefleks?

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.