OLJE OG GASS

Ny sjef og nytt navn

Tore Stensvold
22. jan. 2008 - 20:03
Vis mer

Navneskiftet skal behandles på generalforsamlingen 3. april, mens Simen Liehung overtar etter Martinus Brandal i mars.

Brandal blir nye styreleder. Han karakteriserer navneskiftet som en endelig ferdiggjøring av integrasjonen Aker og Kværner. Den prosessen begynte i 2002 da Røkke og Aker vant kampen om Kværner og reddet det fallerte konsernet.

Røkke-salg

I løpet av 2007 har eierforholdene i Aker Kværner falt på plass etter at Aker og Røkke solgte seg ned og fikk staten og svenske Wallenberg-sfæren inn som største eiere. De har lovet å være langsiktige eiere og sitte på sine poster i 10 år.

Bort med Kværner

– Navneskifte er riktig nå som eierforholdene er klare de neste 10 årene og vi kan klargjøre våre tette bånd mellom andre Aker-selskaper, sier Brandal.

Han mener det nye navnet forenkler og tydeliggjør konsernets oppgaver og identitet.

Lang fartstid

Siemen Liehung (47) får oppgaven med å lede det nye konsernet. Liehung har nær 20 års bakgrunn fra Kværner og Aker Kværner. Han forsvant i fjor ut til stillingen som administrerende direktør i Arne Blystad AS. Men han lot seg lokke tilbake.

– Jeg er svært glad for å være tilbake i Aker Kværner, og jeg ser fram til å videreutvikle vårt solide grunnlag sammen med vårt sterke team. Vi vil fortsette å levere teknologi, tjenester og prosjektgjennomføring til våre kunder som en integrert del av et komplett Aker-tilbud, sier Liehung.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.