IT

Ny sjef i Tandberg Data

- BEHOV FOR RESTRUKTURERING: Tandberg Datas nye sjef Pat Clarke setter umiddelbart i gang med opprydding i det kriserammede selskapet. Nedbemanning utelukker han ikke.
- BEHOV FOR RESTRUKTURERING: Tandberg Datas nye sjef Pat Clarke setter umiddelbart i gang med opprydding i det kriserammede selskapet. Nedbemanning utelukker han ikke. Bilde: Tandberg Data
Jannicke Nilsen
4. jan. 2008 - 08:27

Engelskmannen Pat Clarke har fått i oppgave å redde det kriserammede selskapet Tanberg Data.

Clarke har jobbet i Tandberg i halvannet år, og den nye sjefen planlegger å styre Tandberg Data både fra London og Oslo, og jobbe annenhver uke hvert sted, melder Aftenposten.

Dyp krise

- Tandberg er en sovende suksesshistorie. Vi må imidlertid bli mer effektive og bygge en god strategi, sier Clarke til avisen.

Datalagringsselskapet er i dyp økonomisk krise, og aksjekursen har fallt dramatisk. I fjor høst ble det sittende styret kastet, mens den svært så omdiskuterte tidligere sjefen Gudmundur Einarsson ble ny styreleder. Einarsson ble i sin tid sparket fra Tandberg.

Nedbemanning

Dagen etter at Einarssons gjenkomst var et faktum, trakk daværende sjef Per Kristian Jacobsen seg. Nå er det altså klart at Clarke tar over.

- Det er helt klart behov for restrukturering, som vi setter i gang med umiddelbart. VI håper selskapet skal komme i bedre form i løpet av første halvår, sier Clarke til avisen. Clarke utelukker ikke nedbemanning.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.