DATATELE

Ny sjef for 10 000 bredbåndskunder

SJEFSBYTTE: Matthias Peter tar over Nordisk Mobiltelefon, som hevder at de har fått kraftig kundevekst siden oppstarten i Norge.
SJEFSBYTTE: Matthias Peter tar over Nordisk Mobiltelefon, som hevder at de har fått kraftig kundevekst siden oppstarten i Norge.Bilde: Hello
Trond Heggelund
5. feb. 2007 - 15:08

Bredbånd via NMT 450

  • Ice er et resultat av at Nordisk Mobiltelefon Norway AS, en del av det nordiske telekom-konsernet Nordisk Mobiltelefon AB, digitaliserer det tidligere mobilnettet NMT 450 og gjenskaper det til et moderne mobilnett, som senere i år vil tilby et enda mer komplett tjenestetilbud.
  • Dette omfattet, foruten dagens mobile bredbåndsprodukt, en trådløs erstatning for fasttelefon og mobiltelefoni.
  • Radiofrekvensene som benyttes i Ice-nettet gir senderne svært lang rekkevidde og signalene en unik evne til å gå inn i daler og rundt åser og fjell, og er i så måte svært godt egnet til å gi god dekning i hele landet.

Matthias Peter har tidligere vært sjef i Ascom og BaneTele.

Han har i en kort tid vært innom Nadir Nalbants nye mobilselskap Hello, men forlater nå dette selskapet til fordel for Nordisk Mobiltelefon.

Ny jobb i Stockholm

Peter vil erstatte Nils-Petter Tetlie, som har varslet styret i Nordisk Mobiltelefon at han ikke ønsker å fortsette som administrerende direktør for selskapets satsing i Norge.

Han begrunner dette med ønsket til familien om å bli boende i Stockholm.

Lederskiftet skjer den 15. februar og Nils-Petter Tetlie vil i en overgangsperiode fungere som rådgiver for virksomheten.

1 428 nye kunder i måneden

Peter overlater et selskap i rask vekst. Siden lanseringen i juni i fjor har de fått i underkant av 10 000 bredbåndskunder. Det betyr at de i gjennomsnitt har fått 1 428 kunder i måneden.

Ice har i første omgang satset tungt på utbygging av mobilt bredbånd, og har nå dekning over store deler av landet.

Sjekk dekningen

Her finner du dekningskartet til Ice som Nordisk Mobiltelefon har fått mye kjeft for.

Ice fortsetter satsingen på utbygging av trådløst bredbånd i hele landet, og planlegger i vinter å investere 40 millioner kroner i nye sendere i Nord-Norge.

Les mer om: