NYHETSBREV

Ny sensor fra Hydac varsler om lekk blære

Kan også ettermoneteres i eksisterende løsninger

Blæreakkumulator med utvendig skall og gassfylt blære på innsiden, med sensor som viser om blæren er intakt.
Blæreakkumulator med utvendig skall og gassfylt blære på innsiden, med sensor som viser om blæren er intakt. Bilde: Hydac
10. sep. 2015 - 20:28

En blæreakkumulator består av et utvendig skall med en gassfylt blære inni. Blæren er det som skiller mellom gass og hydraulisk væske, og den komponenten som gir akkumulatoren en funksjon. Deformasjon av blæren og effekten av temperatur og aggressive media på elastomermaterialet kan ødelegge blæren.

Tidkrevende kontroll

Hittil har det vært arbeidskrevende og komplisert å overvåke at blæren faktisk er intakt. Dette gir spesielt store utfordringer i større akkumulatorsystemer/rack, gjerne bestående av mange enheter som er koblet sammen, Hydac har nå utviklet en sensor som gir varsel dersom blæren ryker.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Hydac har kalt systemet BIS, Bladder Integrity System. BIS-sensoren henger inne i blæren og gir signal dersom den blir våt – altså dersom blæren er revnet og væske kommer på gassiden.

Kan ettermonteres

I tillegg kan temperatur og trykk overvåkes elektronisk ved hjelp av to-leder strømsignal / HART.

BIS levers med nye, komplette akkumulatorer. Det er også mulig og ettermontere BIS i eksisterende løsninger, både i Hydacs egne akkumulatorer og i andre varemerkers flasker.

Fordelene skal, ifølge en pressemelding fra Hydac, være flere. I tillegg til at en defekt blære under drift blir identifisert skal det nye systemet også gi muligheter for planlegging av vedlikehold og reparasjoner. Det skal også redusere driftsstans.

Les: Vekst og utvidelser for Hydac

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.