Ny sensor for objektdeteksjon

Baumer har utviklet et måleprinsipp som revolusjonerer objektdeteksjon og avstandsmålere for prosessautomasjon.

Baumer SmartReflect trenger ikke egen reflektor og påvirkes heller ikke av damp og støv.
Baumer SmartReflect trenger ikke egen reflektor og påvirkes heller ikke av damp og støv. Bilde: Baumer
1. mars 2016 - 07:00

Det nye prinsippet er kalt SmartReflect og skal, ifølge en pressemelding fra distributøren IKM Instrutek, ikke ha behov en egen reflektor som sender lyst tilbake til sensoren.

Rett plate

Alt SmartReflect behøver er en rett plate, for eksempel en maskinvegg eller lignende, som fungerer som reflektor.
– SmartReflect sensorer sender nemlig lys ut i en vinkel og får lyset tilbake på en bestemt posisjon på mottakeren. Dersom et objekt bryter lyset så endrer vinkelen seg og sensoren vil detektere endringen, forteller salgsingeniør Espen T. Førde i IKM Instrutek
Dette prinsippet kan også brukes til avstandsmåling og Baumer har i tillegg laget en 3D sensor for kantdeteksjon og bredde/gap måling som bygger på samme prinsipp.

Les også: Laserdetektor reduserer falske alarmer

Robust system

Hovedfordelen med SmartReflect er imidlertid det at det er et mye mer robust måleprinsipp. Det stiller mindre krav til millimeterpresisjon ved montering, og du kan fremdeles dytte sensoren noen grader ut av vinkel og den detekterer objekter som normalt. I tillegg så bryr sensoren seg ikke om utfordringer som damp, støv og smuss som setter seg på sensoren eller bakgrunnen som benyttes som reflektor.
– Det fører til at du får en prosess med langt mindre nedetider og du kan frigi tid til personell som har rutinemessige rengjøringer av sensor og reflektor på eksisterende fotoceller i dag, sier Førde.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.