NYHETER

Ny seier til de små entreprenørene

Nok en gang har små, lokale maskinentreprenører fått en stor jobb for Vegvesenet nesten uten kamp fra de store entreprenørene. Et arbeidsfellesskap av to bedrifter fra Nord-Troms skal utbedre 8 km av E 6 i Alta kommune.

Anders Haakonsen
14. juli 2006 - 09:08

Kontraktsummen er temmelig nøyaktig 100 millioner kroner.De to er Klasvoll Maskinstasjon fra Nordreisa og Robertsen og Slotnes fra Skjervøy. De fikk konkurranse fra T. Johansen fra Alta og Målselv Maskin & Transport.

Utenom disse var det bare Mesta som fant det bryet verd å regne anbud.

Oppdraget går under betegnelsen parsell II. Som navnet ikke antyder, er dette første oppdrag på den omfattende utbedringen av E 6 gjennom Alta kommune.

En strekning på ca. 5 mil mellom Alta sentrum og grensen mot Troms skal få en standard som står i forhold til vegens status. Det har den ikke i dag.

Parsell II går mellom Langnesbukt og Talvik. Den nye vegen skal i hovedsak følge dagens trasé, men atskillige svinger vil bli kuttet. Når utbedringen er ferdig, har E 6 fått 7,5 meters bredde på hele strekningen. Neste entreprise på dette prosjektet blir utlyst i 2007.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.